VBN Components utvikler for svensk boreteknikkselskap

Martin Nilsson, administrerende direktør, VBN Components.

European Institute for Innovation and Technologys (EITs) seksjon for Raw Materials finansierer nå et prosjekt der VBN Components skal gjøre en produktutvikling for LKAB Wassara.

VBN Components har i dag en 3d-skriverteknologi der man tilvirker slitesterke materialer, noe som de er enestående i verden med å gjøre. LKAB Wassara utvikler og tilvirker vanndrevne senkeborhammere med høy virkningsgrad og høy presisjon.

Det aktuelle prosjektet er en serie med utviklingtrinn for å oppnå de krav som LKAB Wassara har, med spesielt fokus på å kunne 3d-skrive med tynne godstykkelser. Målet med prosjektet er å kunne bidra med raskere produktutvikling hos Wassara, og fremover kunne serieprodusere visse typer av detaljer.

– Dette er en meget interessant applikasjon for oss og vi ser frem mot samarbeidet. Sverige er av tradisjon meget erfarne innen området boring i fjell og dette gjør at vi kan komme ytterligere et stykke på den utviklingstrappen. Det er også en fjær i hatten at vi har kommet med i verdens største konsortium innen materialer, EIT Raw Materials. Det betyr at vi kommer til å kunne nå en bred kundebase som ellers er vanskelig å finne, sier Martin Nilsson, administrerende direktør hos VBN Components.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: