VBN Components utvikler for svensk boreteknikkselskap

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 februar 2017
Martin Nilsson, administrerende direktør, VBN Components.

European Institute for Innovation and Technologys (EITs) seksjon for Raw Materials finansierer nå et prosjekt der VBN Components skal gjøre en produktutvikling for LKAB Wassara.

VBN Components har i dag en 3d-skriverteknologi der man tilvirker slitesterke materialer, noe som de er enestående i verden med å gjøre. LKAB Wassara utvikler og tilvirker vanndrevne senkeborhammere med høy virkningsgrad og høy presisjon.

Det aktuelle prosjektet er en serie med utviklingtrinn for å oppnå de krav som LKAB Wassara har, med spesielt fokus på å kunne 3d-skrive med tynne godstykkelser. Målet med prosjektet er å kunne bidra med raskere produktutvikling hos Wassara, og fremover kunne serieprodusere visse typer av detaljer.

– Dette er en meget interessant applikasjon for oss og vi ser frem mot samarbeidet. Sverige er av tradisjon meget erfarne innen området boring i fjell og dette gjør at vi kan komme ytterligere et stykke på den utviklingstrappen. Det er også en fjær i hatten at vi har kommet med i verdens største konsortium innen materialer, EIT Raw Materials. Det betyr at vi kommer til å kunne nå en bred kundebase som ellers er vanskelig å finne, sier Martin Nilsson, administrerende direktør hos VBN Components.

Les mer

To nye 3D-printere fra Formlabs

3D-printerprodusent Formlabs har lansert sine nye stasjonære harpiks 3D-skrivere, Form 4 og varianten, Form 4B.
Screenshot

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden

SSAB lanserer utslippsfritt stålpulver

SSAB lanserer verdens første stålpulver som produseres uten fossile utslipp av karbondioksid. Pulveret er laget av resirkulert stål og kombinerer egenskapene til SSABs meget solide stål med de lette strukturene som er mulig med 3D-printing.
SSAB-vang

Siste nytt

To nye 3D-printere fra Formlabs

3D-printerprodusent Formlabs har lansert sine nye stasjonære harpiks 3D-skrivere, Form 4 og varianten, Form 4B.
Screenshot

Dømt til bot på 17 millioner dollar for patentkopiering

3D-printerprodusenten Markforged har blitt pålagt å betale Continuous Composites 17,34 millioner dollar som en del av et patentsøksmål som startet i 2021.
Markforged-HQ.-Photo-via-Businesswire-1024x682

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1