Nye kurstilbud innenfor 3D-printing

Stadig flere kurstilbydere innenfor 3D-printing. Her fra et kurs Nils Grønningsæter har holdt hos Teknisk museum. Foto: Teknisk museum

Sterk utbredelse av 3D-printing øker også opplæringsbehovet. Blant nye aktører som melder seg på i kampen om å ta markedsandeler på 3D-printopplæring, finner vi Qross kurssenter. De tror på å favne bredt.

– Arkitekter, landskapsarkitekter og interiørarkitekter er naturligvis også i målgruppen vår, men vi ønsker å tilby en kursmodell for alle som skal i gang på områdene 3D-printing og 3D-modellering, uavhengig av bransje, sier Hans Aamodt, daglig leder i Qross. Mulighetene for å treffe bredt bør være gode, for Qross har alliert seg med erfarne Nils Grønningsæter som kursholder. Etter mange år i bransjen, innenfor områder som medisin og samfunn, og ikke minst i skoleverket, har Grønningsæter utviklet et kurskonsept som nå altså tilbys i samarbeid med Qross. Gjennom sitt selskap 3dviz tilbyr Nils Grønningsæter opplæring og temadager for elever ved kunst- og håndverksfag i videregående skole, ved Teknoteket på Teknisk museum og i regi av bibliotekene. Han er selv utdannet 3D-animatør og har seks 3D-printere som han benytter i sine kurs.

Fra Qross tilbys kurs i tegning og design med verktøyet Sketchup, samt introduksjonskurs og fordypningskurs i 3D-printing og 3D-modellering, hvorav de to siste også kan kombineres i et todagerskurs.

– I tillegg vil vi kunne tilby spesialtilpassede kurs når behovet er der, sier Hans Aamodt til 3dpnorge.no

Nils Grønningsæter i 3dviz holder også kurs for barn, her fra Lier bibliotek. Foto: Lier bibliotek

Foto: Teknisk museum

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: