Nye kurstilbud innenfor 3D-printing

Stadig flere kurstilbydere innenfor 3D-printing. Her fra et kurs Nils Grønningsæter har holdt hos Teknisk museum. Foto: Teknisk museum

Sterk utbredelse av 3D-printing øker også opplæringsbehovet. Blant nye aktører som melder seg på i kampen om å ta markedsandeler på 3D-printopplæring, finner vi Qross kurssenter. De tror på å favne bredt.

– Arkitekter, landskapsarkitekter og interiørarkitekter er naturligvis også i målgruppen vår, men vi ønsker å tilby en kursmodell for alle som skal i gang på områdene 3D-printing og 3D-modellering, uavhengig av bransje, sier Hans Aamodt, daglig leder i Qross. Mulighetene for å treffe bredt bør være gode, for Qross har alliert seg med erfarne Nils Grønningsæter som kursholder. Etter mange år i bransjen, innenfor områder som medisin og samfunn, og ikke minst i skoleverket, har Grønningsæter utviklet et kurskonsept som nå altså tilbys i samarbeid med Qross. Gjennom sitt selskap 3dviz tilbyr Nils Grønningsæter opplæring og temadager for elever ved kunst- og håndverksfag i videregående skole, ved Teknoteket på Teknisk museum og i regi av bibliotekene. Han er selv utdannet 3D-animatør og har seks 3D-printere som han benytter i sine kurs.

Fra Qross tilbys kurs i tegning og design med verktøyet Sketchup, samt introduksjonskurs og fordypningskurs i 3D-printing og 3D-modellering, hvorav de to siste også kan kombineres i et todagerskurs.

– I tillegg vil vi kunne tilby spesialtilpassede kurs når behovet er der, sier Hans Aamodt til 3dpnorge.no

Nils Grønningsæter i 3dviz holder også kurs for barn, her fra Lier bibliotek. Foto: Lier bibliotek

Foto: Teknisk museum

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *