Nye kurstilbud innenfor 3D-printing

Stadig flere kurstilbydere innenfor 3D-printing. Her fra et kurs Nils Grønningsæter har holdt hos Teknisk museum. Foto: Teknisk museum

Sterk utbredelse av 3D-printing øker også opplæringsbehovet. Blant nye aktører som melder seg på i kampen om å ta markedsandeler på 3D-printopplæring, finner vi Qross kurssenter. De tror på å favne bredt.

– Arkitekter, landskapsarkitekter og interiørarkitekter er naturligvis også i målgruppen vår, men vi ønsker å tilby en kursmodell for alle som skal i gang på områdene 3D-printing og 3D-modellering, uavhengig av bransje, sier Hans Aamodt, daglig leder i Qross. Mulighetene for å treffe bredt bør være gode, for Qross har alliert seg med erfarne Nils Grønningsæter som kursholder. Etter mange år i bransjen, innenfor områder som medisin og samfunn, og ikke minst i skoleverket, har Grønningsæter utviklet et kurskonsept som nå altså tilbys i samarbeid med Qross. Gjennom sitt selskap 3dviz tilbyr Nils Grønningsæter opplæring og temadager for elever ved kunst- og håndverksfag i videregående skole, ved Teknoteket på Teknisk museum og i regi av bibliotekene. Han er selv utdannet 3D-animatør og har seks 3D-printere som han benytter i sine kurs.

Fra Qross tilbys kurs i tegning og design med verktøyet Sketchup, samt introduksjonskurs og fordypningskurs i 3D-printing og 3D-modellering, hvorav de to siste også kan kombineres i et todagerskurs.

– I tillegg vil vi kunne tilby spesialtilpassede kurs når behovet er der, sier Hans Aamodt til 3dpnorge.no

Nils Grønningsæter i 3dviz holder også kurs for barn, her fra Lier bibliotek. Foto: Lier bibliotek

Foto: Teknisk museum

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: