Nye kurstilbud innenfor 3D-printing

Stadig flere kurstilbydere innenfor 3D-printing. Her fra et kurs Nils Grønningsæter har holdt hos Teknisk museum. Foto: Teknisk museum

Sterk utbredelse av 3D-printing øker også opplæringsbehovet. Blant nye aktører som melder seg på i kampen om å ta markedsandeler på 3D-printopplæring, finner vi Qross kurssenter. De tror på å favne bredt.

– Arkitekter, landskapsarkitekter og interiørarkitekter er naturligvis også i målgruppen vår, men vi ønsker å tilby en kursmodell for alle som skal i gang på områdene 3D-printing og 3D-modellering, uavhengig av bransje, sier Hans Aamodt, daglig leder i Qross. Mulighetene for å treffe bredt bør være gode, for Qross har alliert seg med erfarne Nils Grønningsæter som kursholder. Etter mange år i bransjen, innenfor områder som medisin og samfunn, og ikke minst i skoleverket, har Grønningsæter utviklet et kurskonsept som nå altså tilbys i samarbeid med Qross. Gjennom sitt selskap 3dviz tilbyr Nils Grønningsæter opplæring og temadager for elever ved kunst- og håndverksfag i videregående skole, ved Teknoteket på Teknisk museum og i regi av bibliotekene. Han er selv utdannet 3D-animatør og har seks 3D-printere som han benytter i sine kurs.

Fra Qross tilbys kurs i tegning og design med verktøyet Sketchup, samt introduksjonskurs og fordypningskurs i 3D-printing og 3D-modellering, hvorav de to siste også kan kombineres i et todagerskurs.

– I tillegg vil vi kunne tilby spesialtilpassede kurs når behovet er der, sier Hans Aamodt til 3dpnorge.no

Nils Grønningsæter i 3dviz holder også kurs for barn, her fra Lier bibliotek. Foto: Lier bibliotek

Foto: Teknisk museum

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: