3D-printer fra Roland DG for dentalmarkedet

Gebisskomponenter 3D printet på DWP-80S. Illustrasjon: Roland DG

Det japanske selskapet Roland DG har lansert to nye maskiner, inkludert en 3D-printer, for dentalbransjen, DWP-80S og DWX-52DC. Selskapet har nylig dannet datterselskapet DGSHAPE, som skal administrere Roland DGs produkter for 3d-bransjen. Varemerket DGSHAPE debuterer med disse to produktutgivelsene.

DWP-80S er en dental 3D-printer, mens DWX-52DC er en automatisert fres. Produktsjefen hos DGSHAPE, Dwight Blair sier dette om maskinene: – DWP-80S er Roland DG sin første 3D-printer spesielt utviklet for dentalapplikasjoner, den utvider feltet digital tannbehandling, mens DWX-52DC stepper opp automatisering for å optimalisere dental restaurering, produktivitet og effektivitet.

DWP 80S Bilde: Roland DG

– DWP-80S gir en bemerkelsesverdig enkel løsning for 3d-printing av skreddersydde deler for gebisser.  DLP-maskinen tillater at flere objekter printes samtidig, på en byggeplattform som måler 80 mm x 80 mm x 80 mm.

Maskinen leveres også med Rolands Quick Denta programvare som gir deg printing i tre enkle steg. Når brukeren laster opp en STL-fil, finner Quick Denta programvaren feil, retter disse og gjør alle de kompliserte kalkylene og oppsettet for deg, sier Blair, som mener dette er et stort fremskritt for dentalbransjen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: