3D-printer fra Roland DG for dentalmarkedet

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 2 mars 2017
Gebisskomponenter 3D printet på DWP-80S. Illustrasjon: Roland DG

Det japanske selskapet Roland DG har lansert to nye maskiner, inkludert en 3D-printer, for dentalbransjen, DWP-80S og DWX-52DC. Selskapet har nylig dannet datterselskapet DGSHAPE, som skal administrere Roland DGs produkter for 3d-bransjen. Varemerket DGSHAPE debuterer med disse to produktutgivelsene.

DWP-80S er en dental 3D-printer, mens DWX-52DC er en automatisert fres. Produktsjefen hos DGSHAPE, Dwight Blair sier dette om maskinene: – DWP-80S er Roland DG sin første 3D-printer spesielt utviklet for dentalapplikasjoner, den utvider feltet digital tannbehandling, mens DWX-52DC stepper opp automatisering for å optimalisere dental restaurering, produktivitet og effektivitet.

DWP 80S Bilde: Roland DG

– DWP-80S gir en bemerkelsesverdig enkel løsning for 3d-printing av skreddersydde deler for gebisser.  DLP-maskinen tillater at flere objekter printes samtidig, på en byggeplattform som måler 80 mm x 80 mm x 80 mm.

Maskinen leveres også med Rolands Quick Denta programvare som gir deg printing i tre enkle steg. Når brukeren laster opp en STL-fil, finner Quick Denta programvaren feil, retter disse og gjør alle de kompliserte kalkylene og oppsettet for deg, sier Blair, som mener dette er et stort fremskritt for dentalbransjen.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683