3D Systems høyvolumprinter sluppet

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 23 mars 2017

3D Systems gjør nå alvor av det og lanserer sin produksjonsplattform Figure 4. Løsningen er tidligere vist frem som testinstallasjon en rekke ganger, men nå blir den tilgjengelig for alle.

Figure 4 er en industriell løsning for plastproduksjon, og er basert på SLA-teknologi, stereolitografi. Ifølge leverandøren skal den være mer enn 50 ganger raskere enn dagens raskeste 3d-printere for denne typen applikasjoner.

Det er i tillegg en produksjonsløsning som kan skreddersys hver kunde. Hver enhet tar utgangspunkt i 16 utskriftsenheter, men dette kan utvides. Flere materialemuligheter finnes også. Leveransen av ferdige komponenter er automatisert med roboter og etterbehandlingen er integrert i selve plattformen.

– Vi er overbevist om at Figure 4 kommer til å revolusjonere tilvirkningsindustrien ettersom den forandrer hvordan vi produserer komplekse og personaliserte sluttprodukter. Prisbildet er tiltalende sammenliknet med konvensjonelle tilvirkningsmetoder, sier Vyomesh Hoshi, administrerende direktør, 3D Systems.

Et ledd i utrullingen av Figure 4 er ytterligere en lansering, på årets tanntekniske messe, IDS i Köln, i slutten av mars. Systemet som vises på IDS er en tilpasset versjon av Figure 4, utviklet for dentalt bruk.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683