3D Systems høyvolumprinter sluppet

3D Systems gjør nå alvor av det og lanserer sin produksjonsplattform Figure 4. Løsningen er tidligere vist frem som testinstallasjon en rekke ganger, men nå blir den tilgjengelig for alle.

Figure 4 er en industriell løsning for plastproduksjon, og er basert på SLA-teknologi, stereolitografi. Ifølge leverandøren skal den være mer enn 50 ganger raskere enn dagens raskeste 3d-printere for denne typen applikasjoner.

Det er i tillegg en produksjonsløsning som kan skreddersys hver kunde. Hver enhet tar utgangspunkt i 16 utskriftsenheter, men dette kan utvides. Flere materialemuligheter finnes også. Leveransen av ferdige komponenter er automatisert med roboter og etterbehandlingen er integrert i selve plattformen.

– Vi er overbevist om at Figure 4 kommer til å revolusjonere tilvirkningsindustrien ettersom den forandrer hvordan vi produserer komplekse og personaliserte sluttprodukter. Prisbildet er tiltalende sammenliknet med konvensjonelle tilvirkningsmetoder, sier Vyomesh Hoshi, administrerende direktør, 3D Systems.

Et ledd i utrullingen av Figure 4 er ytterligere en lansering, på årets tanntekniske messe, IDS i Köln, i slutten av mars. Systemet som vises på IDS er en tilpasset versjon av Figure 4, utviklet for dentalt bruk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: