3D Systems høyvolumprinter sluppet

3D Systems gjør nå alvor av det og lanserer sin produksjonsplattform Figure 4. Løsningen er tidligere vist frem som testinstallasjon en rekke ganger, men nå blir den tilgjengelig for alle.

Figure 4 er en industriell løsning for plastproduksjon, og er basert på SLA-teknologi, stereolitografi. Ifølge leverandøren skal den være mer enn 50 ganger raskere enn dagens raskeste 3d-printere for denne typen applikasjoner.

Det er i tillegg en produksjonsløsning som kan skreddersys hver kunde. Hver enhet tar utgangspunkt i 16 utskriftsenheter, men dette kan utvides. Flere materialemuligheter finnes også. Leveransen av ferdige komponenter er automatisert med roboter og etterbehandlingen er integrert i selve plattformen.

– Vi er overbevist om at Figure 4 kommer til å revolusjonere tilvirkningsindustrien ettersom den forandrer hvordan vi produserer komplekse og personaliserte sluttprodukter. Prisbildet er tiltalende sammenliknet med konvensjonelle tilvirkningsmetoder, sier Vyomesh Hoshi, administrerende direktør, 3D Systems.

Et ledd i utrullingen av Figure 4 er ytterligere en lansering, på årets tanntekniske messe, IDS i Köln, i slutten av mars. Systemet som vises på IDS er en tilpasset versjon av Figure 4, utviklet for dentalt bruk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: