Disney kjøper pioner innen leketøyindustrien

Britiske MakieLab var banebrytende når de lanserte sin nettbutikk for fem år siden. Med noen enkle tastetrykk kunne man nemlig skreddersy sin egen 3d-utskrevne dukke. Dette var ett av de første eksemplene på hvordan konsumenten fikk være med og bestemme sluttproduktet og der 3d-skriveren var sentral for forretningsidéen.

Idag, fem år senere, meddeler Disney at de kjøper MakieLab. Det store underholdninsgsselskapet er ingen nykommer i 3d-sammenheng, men har allerede en rekke kommersielle prosjekter i gang. De bedriver dessuten forskning på avansert nivå, fra utskriftsteknologi til applikasjoner.

MakieLab ble for to år siden tatt opp i Disneys akselleratorprogram og har derfor hatt virksomhet i USA siden 2015. Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: