Ford skal skrive ut større komponenter i nytt samarbeid

Bilprodusenten Ford skal i et samarbeide med Stratasys innlede produksjon av større komponenter til kjøretøy. Selskapet blir dermed det første fra kjøretøyindustrien som skal benytte den industrielle løsningen til Stratasys, “Infinite Build”.

Flere bilfabrikanter har allerede utforsket 3d-skriverteknologien for å lage mindre komponenter til motorer, f.eks. Gjennom å bruke en 3d-skriverteknikk i stor skala håper Ford på å kunne 3d-skrive større deler som i sin tur kan lede til mer drivstoffgjerrige biler.

– Med Stratasys Infinite Build-teknik kan vi skrive ut større verktøy, fiksturer og komponenter, hvilket gjør det smidigere å iterere i produktutviklingen, sier Ellen Lee, teknisk sjef for Fords forskning innen additiv tilvirkning.

Det er ikke første gang Stratasys innleder samarbeid innen automotive-sektoren. Bara de seneste månedene har man skrevet avtaler med McLaren Racing og Team Penske, begge virksomme innen motorsport.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys kjøper Arevos 3D-printteknologi

3D-printerprodusenten Stratasys har kjøpt teknologiporteføljen og den intellektuelle eiendommen (Intellectual Property – IP) til 3D-printerfirmaet Arevo, som driver med 3D-printing med karbonfiber. Dette oppkjøpet følger maskinvareauksjonen av Arevos eiendeler innen 3D-printing, som ble holdt forrige måned.

Publisert av: