Fortsatt tøft for 3D Systems

3D Systems administrerende direktør, Vyomesh Joshi.

3D Systems slipper sitt resultat for helåret og fjerde kvartal 2016. Omsetningen minket med 9,5 prosent i siste kvartal sammenliknet med samme periode i 2015. Likevel økte bruttogevinstmarginalen noe, fra 47,7 prosent til 50 prosent. Dette var uansett tall som ikke imponerte markedet, og aksjen falt rundt ti prosent samme dag som rapporten kom.

Den store 3d-skriverfabrikanten har kjempet i oppoverbakke siden for omlag ett år siden. Flere sparetiltak har vært iverksatt, blant annet har selskapet lagt ned produksjon og salg av visse konsumentskrivere i serien Cube. Men kostnadsbesparelsene har vært et første tiltak. Nå handler det om å vokse. Den nye administrerende direktøren Vyomesh Joshi har i oppdrag å øke omsetningen i 2017 med 2-8 prosent.

– Vi ser en fortsatt eterspørsel etter våre produksjonsmaskiner og materialer, noe som bekrefter vår overbevisning om at bransjen står ved et veiskille i den pågående overgangen fra prototyper til produksjon, sier Vyomesh Joshi. Vi ser derfor meget store muligheter nettopp for produksjon. Med fokus på innovasjon og design leverer vi løsninger for de viktigste segmentene, ett selskap av gangen, for å styrke lønnsomheten.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: