Jubileum for 3d-utskrevne implantater

Arcams administrerende direktør, Magnus René.

I år feirer 3d-skriverutvikleren Arcam at man sammen med italienske Lima Corporate, en medisinteknisk pioner, har produsert metallimplantater med EBM-teknikk i ti år.

Lima Corporate har vært kunde av Arcam siden 2007 og er en av pionerene innen additivt tilvirkede implantater. Allerede i 2007 besluttet Lima å ta i bruk Arcams EBM-teknikk i produksjonen av ortopediske implantater, i den hensikt å forbedre overflatestrukturen og dermed beninnvekst for implantatene. Arcam og Lima ble samarbeidspartnere og sammen videreutviklet de den patenterte teknikken som ligger til grunn for Limas implantater.

Lima har idag et omfattende utvalg av ortopediske produkter som produseres i Arcams EBM-maskiner. Produktutvalget er basert på Limas egenutviklede teknikk, såkalt Trabecular Titanium, TT. Det er en biokompatibel legering og form som karakteriseres av en heksagonal cellestruktur som imiterer trabekulær (porøs) benstruktur. Porøsiteten ligger på 65 prosent gjennom et stort antall små porer med en diameter på 640 mikrometer. Både materiale og form passer utmerket å 3d-skrive med nettopp EBM-teknikk. For pasientene forbedres celleveksten og dannelsen av nye blodkar der implantatet festes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *