Jubileum for 3d-utskrevne implantater

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 mars 2017
Arcams administrerende direktør, Magnus René.

I år feirer 3d-skriverutvikleren Arcam at man sammen med italienske Lima Corporate, en medisinteknisk pioner, har produsert metallimplantater med EBM-teknikk i ti år.

Lima Corporate har vært kunde av Arcam siden 2007 og er en av pionerene innen additivt tilvirkede implantater. Allerede i 2007 besluttet Lima å ta i bruk Arcams EBM-teknikk i produksjonen av ortopediske implantater, i den hensikt å forbedre overflatestrukturen og dermed beninnvekst for implantatene. Arcam og Lima ble samarbeidspartnere og sammen videreutviklet de den patenterte teknikken som ligger til grunn for Limas implantater.

Lima har idag et omfattende utvalg av ortopediske produkter som produseres i Arcams EBM-maskiner. Produktutvalget er basert på Limas egenutviklede teknikk, såkalt Trabecular Titanium, TT. Det er en biokompatibel legering og form som karakteriseres av en heksagonal cellestruktur som imiterer trabekulær (porøs) benstruktur. Porøsiteten ligger på 65 prosent gjennom et stort antall små porer med en diameter på 640 mikrometer. Både materiale og form passer utmerket å 3d-skrive med nettopp EBM-teknikk. For pasientene forbedres celleveksten og dannelsen av nye blodkar der implantatet festes.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683