Prestisjeoppdrag til servicebyrået Acron

Kim Johansson fra servicebyrået Acron Formservice.

Swedish Match har i en ti års tid hvert år lansert en luksussnus med navnet General Kardus. Hvert år har et tema, i år er det svensk gin fra Hernö Gin. Men det mest interessante (for oss) med denne limited edition utgivelsen er at emballasjen er 3d-utskrevet, i 1500 eksemplarer.

Selve boksen, eller kardusen, er designet av industridesignbyrået Teenage Engineering. De benytter selv 3d-skriverteknikk i sin produktutvikling. Produksjonen står likevel servicebyrået Acron i Anderstorp i Småland for. Både esker og lokk er skrevet ut i PA i Acrons SLS-maskiner. Deretter har de blitt farget i selskapets egenutviklede fargeprosess. Finishen er matt svart.

– Vi har vår overflatebehandling of fargelegging for å få komponentene slette og produksjonsmessige. De blir virkelig produksjonsdetaljer etter disse prosessene, sier Kim Johansson hos Acron. Nå føles det som om 3d-skrivere har blitt akseptert som produksjonsmetode også på konsumentnivå.

– Dette er ett av våre største prosjekter hittil. Vi får plass til 144 snusbokser i en EOS P760, så tiden har vært en faktor. Dette krevde mye planlegging fra vår side.

– Vi var også med tidlig i prosessen for å fortelle hvilke krav vi hadde på geometrier. Det var positivt at vi fikk komme med forslag og ønsker allerede da. Blant annet så ville vi ha en hakk-funksjon i den indre boksen, slik at den kunne klikke i vår 3d-utskrevne boks og det kunne man løse.

Lenke: General Kardus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: