fredag 20 mai – uke 20
Den 20.-21. september på Exporama som ligger på Hellerudsletta utenfor Oslo er det premiere for den norske versjonen av industrimessen Advanced Engineering. Denne opprinnelig britiske messen er en av de fremste i verden når det gjelder å vise og forklare avansert tilvirkningsteknikk for en rekke ulike industrier. Under premiereomgangen kommer 3dp Norge og 3dp.se til å gjennomføre konferansen 3dp-Dagen, med fokus på hvordan norske industriforetak med hell kan benytte seg av additiv tilvirkningsteknologi.
– 3d-printerteknikken vokser sterkt i Norge, med flere interessante prosjekter. I løpet av konferansen 3dp-Dagen kommer vi til å samle noen av de fremste norske ekspertene på området for å gi besøkerne konkret nytte, investeringstips, orientering om omverdenen og en rekke interessante kundeeksempler som vil kunne øke forståelsen for hvordan man kan tilvirke smartere, det være seg i produktutviklingen eller som et alternativ til eksisterende produksjonsutstyr, sier Mattias Kristiansson, sjefredaktør for 3dp Norge og ansvarlig for 3dp-Dagens konferanseprogram.
Ansvarlig prosjektleder for Advanced Engineering er Lina Lund. Hun har tidligere erfaring med å arrangere Advanced Engineering i Sverige og Finland. Vi i 3dp Norge har intervjuet henne om hva de besøkende kan forvente seg på messen i september.
Hva er Advanced Engineering?
– Det er den største industrimessen i Norge og et bredere alternativ til de mer spesialiserte norske messene innen ulike industrier.
– Vi ser en stor foretaksnytte av å samle den norske industrien under ett og samme tak. Og gjennom å ta Advanced Engineering, et vel utprøvd varemerke fra Storbritannia, Sverige og Finland til Norge gjør vi nettopp dette.
Hvem er messen til for?
– Først og fremst er det en norsk møteplass. Messen er til for alle som arbeider på ledelsesnivå i norsk tilvirkningsindustri – ingeniører, produktsjefer og utviklingssjefer, men også de som er ute og arbeider daglig med systemer og produksjon. Det er vår ambisjon å vise hva fremtiden har å by på og hvordan dette kommer til å påvirke deres arbeid.
Hvor mange utstillere og besøkere regner dere med?
– I England har messen 13 000 besøkere, i Sverige nærmere 3000 besøkere. Målsetningen er alltid å ha mange besøkere på messen, men kvaliteten på besøkerne og utstillerne er viktigere enn kvantitet. Vi regner med rundt 100 utstillere fra en rekke ulike industrier.
Hvordan ser dere på norsk industri – hvilke behov finnes det der?
– Vi ser en positiv utvikling og økt optimisme i bransjen. Norsk industri gjennomgår en spennende transformasjon og vi vil være en del av den. Gjennom å tilby en felles plattform, kan bransjen sammen diskutere fremtiden for norsk industri.
– For å tilpasse messen til de spesifikke behovene som eksisterer hos norske industriforetak, knytter vi til oss sterke samarbeidspartnere som kan sine bransjer. Vi lytter til det norske markedet og forstår deres behov.
Hvilken rolle fyller 3d-printerteknologien på Advanced Engineering?
– 3d-printerteknologien er en vesentlig del av industriutviklingen og kommer til å revolusjonere mange bransjer. Teknologien er en viktig hjørnesten i utviklingen for alle industribransjer og -foretak. Et innslag som må være med på en messe som diskuterer fremtidige teknikker for industrien.
– Klare utstillere på 3d-printersiden er bl.a. EOS, Simplify/ 3D systems, Canon, Cascade Control, Kaspo Maskin, PLM Group, Protech, Tronrud Engineering og 3D NET Norge. Stadig vekk kommer det til flere både store og små utstillere.
Les mer om messen og 3dp-Dagen på Advanced Engineerings nettsider!
Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 10. april, 2017
Den svenske 3D-printerprodusenten Freemelt har på kort tid signert en avtale med to amerikanske forhandlere. Dette vil akselerere salget av forskningssystemet Freemelt ONE og har allerede generert en avtale.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 18. mai, 2022
Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 18. mai, 2022
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
På 3DVerkstans stand under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai fant vi Spectram Technology, som viser frem sin robotintegrasjon for metallprinting, og Markforged, som tok med seg en “feltutgave” av 3D-printeren X7.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 6. mai, 2022
GE Renewable Energy innviet nylig sitt toppmoderne anlegg for produksjon av vindturbiner. Produksjonen vil foregå med et automatisert 3D-printersystem som lager armerte betongkonstruksjoner, levert av danske Cobod.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige