3dp Norge i samarbeid med verdens fremste industrimesse

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 april 2017

Den 20.-21. september på Exporama som ligger på Hellerudsletta utenfor Oslo er det premiere for den norske versjonen av industrimessen Advanced Engineering. Denne opprinnelig britiske messen er en av de fremste i verden når det gjelder å vise og forklare avansert tilvirkningsteknikk for en rekke ulike industrier. Under premiereomgangen kommer 3dp Norge og 3dp.se til å gjennomføre konferansen 3dp-Dagen, med fokus på hvordan norske industriforetak med hell kan benytte seg av additiv tilvirkningsteknologi.

– 3d-printerteknikken vokser sterkt i Norge, med flere interessante prosjekter. I løpet av konferansen 3dp-Dagen kommer vi til å samle noen av de fremste norske ekspertene på området for å gi besøkerne konkret nytte, investeringstips, orientering om omverdenen og en rekke interessante kundeeksempler som vil kunne øke forståelsen for hvordan man kan tilvirke smartere, det være seg i produktutviklingen eller som et alternativ til eksisterende produksjonsutstyr, sier Mattias Kristiansson, sjefredaktør for 3dp Norge og ansvarlig for 3dp-Dagens konferanseprogram.

Ansvarlig prosjektleder for Advanced Engineering er Lina Lund. Hun har tidligere erfaring med å arrangere Advanced Engineering i Sverige og Finland. Vi i 3dp Norge har intervjuet henne om hva de besøkende kan forvente seg på messen i september.

Hva er Advanced Engineering?
– Det er den største industrimessen i Norge og et bredere alternativ til de mer spesialiserte norske messene innen ulike industrier.

– Vi ser en stor foretaksnytte av å samle den norske industrien under ett og samme tak. Og gjennom å ta Advanced Engineering, et vel utprøvd varemerke fra Storbritannia, Sverige og Finland til Norge gjør vi nettopp dette.

Hvem er messen til for?
– Først og fremst er det en norsk møteplass. Messen er til for alle som arbeider på ledelsesnivå i norsk tilvirkningsindustri – ingeniører, produktsjefer og utviklingssjefer, men også de som er ute og arbeider daglig med systemer og produksjon. Det er vår ambisjon å vise hva fremtiden har å by på og hvordan dette kommer til å påvirke deres arbeid.

Hvor mange utstillere og besøkere regner dere med?
– I England har messen 13 000 besøkere, i Sverige nærmere 3000 besøkere. Målsetningen er alltid å ha mange besøkere på messen, men kvaliteten på besøkerne og utstillerne er viktigere enn kvantitet. Vi regner med rundt 100 utstillere fra en rekke ulike industrier.

Hvordan ser dere på norsk industri – hvilke behov finnes det der?
– Vi ser en positiv utvikling og økt optimisme i bransjen. Norsk industri gjennomgår en spennende transformasjon og vi vil være en del av den. Gjennom å tilby en felles plattform, kan bransjen sammen diskutere fremtiden for norsk industri.
– For å tilpasse messen til de spesifikke behovene som eksisterer hos norske industriforetak, knytter vi til oss sterke samarbeidspartnere som kan sine bransjer. Vi lytter til det norske markedet og forstår deres behov.

Hvilken rolle fyller 3d-printerteknologien på Advanced Engineering?
– 3d-printerteknologien er en vesentlig del av industriutviklingen og kommer til å revolusjonere mange bransjer. Teknologien er en viktig hjørnesten i utviklingen for alle industribransjer og -foretak. Et innslag som må være med på en messe som diskuterer fremtidige teknikker for industrien.

– Klare utstillere på 3d-printersiden er bl.a. EOS, Simplify/ 3D systems, Canon, Cascade Control, Kaspo Maskin, PLM Group, Protech, Tronrud Engineering og 3D NET Norge. Stadig vekk kommer det til flere både store og små utstillere.

Les mer om messen og 3dp-Dagen på Advanced Engineerings nettsider!

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt