Forbedret PLA fra Leapfrog

Nederlandske Leapfrog, hvis 3d-printer selges av Ricoh og Cillion i Norge, lanserer nå et nytt FDM-filament med navnet Engineering PLA. Ifølge selskapet er det nye materialet en forbedret PLA som skal være et fordelaktig alternativ til ABS.

Leapfrog sier at PLA-materialet er utviklet på grunnlag av industribehov. Materialet skal derfor ha bedre styrke enn tradisjonelt PLA-materiale. Matningstemperaturen ligger på 205-215 grader celsius. Men ved å øke temperaturen til 220-230 grader celsius kan man korte ned produksjonstiden med inntil 30 prosent, mener Leapfrog. Materialet ska dessuten gi lavere risiko for såkalt ”warping”.

Den nederlandske 3d-printerutvikleren har gjennomført egne tester med ulike materialer. Når man testet bruddgrense vant PA, mens Leapfrogs Engineering PLA kom på andreplass.

I skrivende stund finnes materialet i fargene hvitt, svart og sølv og selges i formatet 1,75 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: