Forbedret PLA fra Leapfrog

Nederlandske Leapfrog, hvis 3d-printer selges av Ricoh og Cillion i Norge, lanserer nå et nytt FDM-filament med navnet Engineering PLA. Ifølge selskapet er det nye materialet en forbedret PLA som skal være et fordelaktig alternativ til ABS.

Leapfrog sier at PLA-materialet er utviklet på grunnlag av industribehov. Materialet skal derfor ha bedre styrke enn tradisjonelt PLA-materiale. Matningstemperaturen ligger på 205-215 grader celsius. Men ved å øke temperaturen til 220-230 grader celsius kan man korte ned produksjonstiden med inntil 30 prosent, mener Leapfrog. Materialet ska dessuten gi lavere risiko for såkalt ”warping”.

Den nederlandske 3d-printerutvikleren har gjennomført egne tester med ulike materialer. Når man testet bruddgrense vant PA, mens Leapfrogs Engineering PLA kom på andreplass.

I skrivende stund finnes materialet i fargene hvitt, svart og sølv og selges i formatet 1,75 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *