Her er de 3d-printede løpeskoene fra Adidas

Adidas har i flere års tid bedrevet forskning med 3d-skriverteknikk, først og fremst innen sportsko. Nå kommer den første kommersielle løsningen i form av 3d-printede og persontilpassede mellomsåler for løpesko. Produksjonspartner er ingen mindre enn Carbon (3D). Etter hypen for et par år siden har Carbon hatt et stort behov for å vise hvordan deres teknikk kan benyttes til sluttprodukter og ikke bare prototyper for ulike industrier.

Den nye virksomheten samler Adidas under varemerket Futurecraft 4D. Her inngår utover selve 3d-produksjonen også skanning av føtter, spesielt utviklet programvare og eksperter fra eliteidrett. I første rekke er det nettopp eliteidrettsutøvere man henvender seg til.

För Carbons del är detta ett av de större samarbetena jämte tidigare inledda samarbeten med bjässar som Ford och Johnson & Johnson. Det visar också att företagets material och produktionsprocesser nu även klarar avancerade elastomerer, som används för denna typ av mellansulor.

I ett första skede släpper Adidas en testbatch på 300 par skor i april i år. I höst släpper företaget en upplaga på 5000 skor för konsumenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *