Her har 3d-printeren flyttet inn på klinikken

Bjørn Gjelvold er spesialisttannlege innen Oral Protetikk på Folketannpleien Malmø. Siden for fire år siden har han jobbet aktivt med å digitalisere sin klinikk. Det har med årene blitt både 3d-printere og intraoral skanning, noe som har gjort klinikken mye mer fleksibel og selvhjulpen med noen av de vanlig forekommende applikasjonene, som midlertidige kroner og broer, modeller og  kirurgiske guider.

– Jag startet med digitale avtrykk i 2013 og så ganske omgående potensialet med også å benytte 3d-printer i kombinasjon med intraoral skanning, sier Bjørn Gjelvold. I 2016 satset vi på en mindre EnvisionTEC– printer og begynte deretter å printe ut kirurgiske guider, provisorier og forskjellige typer av modeller.

Idag finnes det et hav av 3d-printerleverandører og mange flere 3d-printermodeller. De siste årene har vi også sett en kraftig spesialisering for nettopp dentale utskrifter. Det innebærer at mange rendyrkede 3d-printerutviklere lanserer tilpassede dentalprintere. I stadig større utstrekning ser vi også hvordan de tradisjonelle dentalleverandørene nå begir seg inn på 3d-printområdet. Trenden var tydelig på årets IDS-messe i Köln, der blant annet Kulzer, Straumann, Dental Wings og Planmeca viste dentalprintere. Med tanke på dette utvalget, hvordan går man til veie for å finne den rette 3d-printeren til sin klinikk?

– Mitt fokus var å finne en printer med så mange indikasjonsområder som mulig, samt med et godt utvalg av dentale materialer, sier Bjørn Gjelvold. Jeg synes det er viktig også å se på selskapet bak 3d-printeren og hvor mye det satser på tannpleiemarkedet. Men selvsagt spiller også kvalitet, pris og produksjonsvolum en rolle.

– Det gikk faktisk forbausende bra å komme i gang, nærmest plug-n-play. Vi hadde såklart en innkjøringsperiode der vi kjørte en del tester for å være sikker på at våre utskriftsjobber var av høyeste kvalitet. Min største utfordring har vært å fordype meg i 3d-skanning og kvalitetskontroll.

– Akkurat nå kjører vi i hovedsak tre materialer, ett for modeller, ett for kirurgiske guider og ett for provisoriske erstatninger. Det finnes også flere andre materialer tilgjengelig, men for disse blir produksjonsvolumet for lite. Så har vi også en FDM-printer som vi kjører PLA i for å printe ut litt enklere modeller.

En av Bjørns grunnteser har fra starten vært at det kanskje ikke alltid blir billigere å printe ut selv, men muligheten leder til utvikling av pleien og innovative løsninger. De negative sidene har vært at materialene er dyre, at det kreves manuelt arbeid for å forberede filene for utskrift og at man må etterbehandle jobbene.

– At selve utskriften tar rundt en time spiller mindre rolle, sier Bjørn Gjelvold. I den senere tiden har vi merket at eksterne leverandører av 3d-utskrifter har økt sine leveringstider. Det å på samme dag som avtrykket tas ha muligheten til å lage en viktig modell er en klar fordel og korter ned ledetidene hos oss. Fleksibilitet er også viktig, vi kan gjøre endringer i siste liten og raskt kjøre ut en ny utskrift om vi oppdager noe som må forbedres før de kan benyttes i en pasientbehandling.

– Det å ha en egen 3d-printer har også medført et mye tettere og mer fleksibelt samarbeid med tanntekniker, noe som jeg synes begge parter har utviklet seg mye gjennom.

I dagens situasjon har Björn skrevet ut studiemodeller, arbeidsmodeller for tann- og implantatstøttekonstruksjoner, bittskinner, plasseringsguider, kirurgiguider, tempkroner og skjelettdeler. Listen vokser og det er ikke alltid direkte forbundet med arbeidet.

– Det hender at fantasien får utløp og vi printer ut litt artige detaljer, sier Bjørn Gjelvold. Jeg har for eksempel printet ut en doktorhatt i miniatyr til min kollega Jenö Kisch i forkant av hans utnevnelse til hedersdoktor.

For å forstå 3d-printerens rolle på klinikken må den sees som en del i et arbeidsflyt med andre digitale verktøy. Intraoral skanning er en nødvendig start som man kommer langt med. Men iblant trengs også CBCT-data, en CAD/CAM-løsning som har støtte for de applikasjonene man vil kunne printe ut samt kompetanse og ressurser for dette arbeidet på klinikken.

– Vi benytter oss akkurat nå av 3Shapes Implant Studio for dette formålet, sier Bjørn Gjelvold. Guidet kirurgi er i seg selv ingen nyhet, men utviklingen av 3d-printere gir nå tannleger i mye større utstrekning mulighetene til å tilvirke sine egne guider. Det er noe som jeg mistenker kommer til å øke fremover.

– Og  det å konvertere en røntgenundersøkelse til en 3d-modell og printe ut en fysisk modell kan være verdifullt også foran det lille kirurgiske inngrepet.

– Det er absolutt ikke slik at tannteknikeren har fått mindre å gjøre, snarere tvert om. I hovedsak har jeg fokusert på den temporære delen av tilvirkning. Når det kommer til programvare er et tips å kjøre med det samme som din tanntekniker, for vår del har det blitt 3Shapes programvare.

– Så har antallet samtaler til min tekniker på Dental Syd økt kraftig etter at vi skaffet CAD-program, 3d-printer og en fresemaskin, avslutter Bjørn Gjelvold.


MER INFO
Spesialisttannlege Bjørn Gjelvold er en av foredragsholderne på konferansen 3dp Dental den 27 april. Hør ham fortelle om klinikkens arbeid med å skape nye arbeidsprosesser og spare tid med intraoral skanning, fresing og 3d-printere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


EOS og Siemens utvider samarbeid

EOS og Siemens utvider sitt samarbeide gjennom økt satsing på programvare, automatisering og driftsteknikk for industriell additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Futuristisk design med 3d-teknikk

Industridesigneren Nicole Hone har skapt futuristiske og realistiske vannvekster med hjelp av 3d-printer og digitale verktøy. – Balansen mellom kontrollert design og ukontrollert naturlig interaksjon leder til en overbevisende organisk ytelse, skriver Nicole på sin hjemmeside.

Publisert av: 

Industriell 3d-skanning gjort enkelt

Industriell 3d-skanning kan tilføres både automatisering og stor brukervennlighet uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Det var ett av hovedbudskapene, da de to stiftere av firmaet Zebicon, Kasper Fedde Krogh og Jeppe Hebsgaard Laursen, holdt presentasjoner den 2. og 3. oktober hos samarbeidspartneren DTU.

Publisert av: 

3DVerkstan slipper ny versjon av Olsson Ruby

Olsson Ruby er et munnstykke fra 3DVerkstan for FDM-printere, som kan printe flere ulike abrasive materialer, som sliter på vanlige messingsmunnstykker. Nå har 3DVerkstan sammen med den opprinnelige oppfinneren, Anders Olsson, utviklet en ny versjon av munnstykket som klarer høyere temperaturer.

Publisert av: 

3d-printede gulvtepper øker samspillet med selve gulvet

London Design Festival slutter denne uken. Det er en showcase av fascinerende kreasjoner fra alle aspekter av design. Det er naturligvis også 3d-printede effekter i blant, hvor blant andre hollandske Studio Plott fremviser en nyskapning innen for gulvtepper.

Publisert av: 

Ricoh finner finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har vært på utkikk etter en metode til utjevning av deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrasjonsteknologi. De var klar over at teknologien allerede ble brukt til å gjøre 3d-printede deler fremstilt i nylon glatte, men var ikke sikre på om metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

Publisert av: 

3d-printet gassturbin runder 8000 produksjonstimer uten problemer

Siemens og energiselskapet E.ON har nådd en betydelig milepæl innenfor 3d-printede komponenter til energisektoren. Verdens første 3d-printede brenner til en SGT-700 gassturbin har vært i drift i over ett år på E.ONs kraftverk i Philippsthal i den tyske delstaten Hessen, og resultatene er imponerende. Brenneren har vært i drift i over 8000 timer uten rapporterte problemer.

Publisert av: 

Ny portal vil øke appetitten for 3d-printing i Norden

Det svenske 3D Printer Distributor 3D Center lanserer en ny portal i samarbeid med den tyske plattformleverandøren 3YOURMIND. Portalen åpner døren for at flere bedrifter kan teste 3D-teknologi før de investerer i sin egen 3D-printer. Håpet for samarbeidet er at man skal lykkes med å fremme tilgjengeligheten til additiv produksjon i Norden.

Publisert av: