Satsing på utdanning for flere additive ingeniører

EOS har i samarbeid med to store universiteter i Storbritannia og Tyskland lansert en seks måneder lang utdanning i 3d-printteknikk med formål å få flere ingeniører med 3d-printkompetanse på det internasjonale markedet. Noe for arbeidsledige ingeniører fra oljebransjen å satse på?

Udanningsprogrammet ”Additive Manufacturing Application Engineer” gjøres i samarbeid med University of Wolverhampton i Storbritannia og SRH Hochschule Berlin i Tyskland.

University of Wolverhampton har siden ganske langt tilbake vært en partner av EOS og har høy kompetanse innen additiv tilvirkning av metall, spesielt innen bil-, Formel 1- og flyindustrien, mener EOS. SRH Hochschule Berlin, som også er en del i samarbeidet, er et av Tysklands mest fremstående private universiteter og spesialisert i internasjonal foretaksøkonomi og foretaksledelse.

– En av de største hindringene for additiv tilvirkning er mangelen på internasjonale ingeniører, sier Björn Björnström, Regional Manager Nordic & Baltic. – Programmet tar sikte på å gi den fremtidige generasjonen av ingeniører spesialutdanning og ekspertise innen AM. Med dette initiativet vil vi også at våre kunder benytter kunnskapen til en konkurransefordel.

Frem til nå måtte en applikasjonsingeniør ha inntil to års erfaring for å ha tilstrekkelig med kunnskap om AM. EOS utdanning er utformet for å korte ned innlæringskurven til seks måneder og senke den allmenne terskelen som selskaper står overfor når de skal implementere industriell 3D-printing. Også investeringsrisikoen som foretak har stått foran når de skal implementere AM i sin produksjon minskes betydelig. Med utdannet personale kan kundene nå ta innovativ 3D-tilvirkning til sine foretak og påskynde serieproduksjonen.

I samarbeid med begge universitetene tilbys en blanding av teoretiske og praktiske utdanningar på plass på universitetene, hos EOS og ute hos kunden. Etter utdanningen på seks måneder får deltakerne sitt sertifikat i ”AM Application Engineer”.

De første deltakerne påbegynner sin utdanning allerede nå i mai og det er plass til maksimalt åtte deltakere på utdanningen.

Her kan du laste ned en pdf med mer informasjon om utdanningsprogrammet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: