Svenske Exmet øker takten med investering

Mattias Unosson, administrerende direktør, Exmet.

Tyske AM Ventures investerer i det svenske oppstartselskapet Exmet og deres patenterte løsning for å produsere additivt med amorfe metaller. Avtalen innebærer også at man nå påskynder kommersialiseringen av Exmets løsninger.

For å øke hastigheten i produktutviklingen har Exmet investert i en EOS M 290 og åpnet kontor i Stockholm.

Materialet amorf metall er rustfritt og gir et antall gode mekaniske egenskaper som høy styrke. Tradisjonelt fremstilt konstruksjonsstål ligger i gjennomsnitt på 300 megapascal, men er mulig å få opp til 2000 megapascal. De jernbaserte amorfe metallene som Exmet arbeider med ligger på 4000 megapascal. Materialet er også mykmagnetisk. Når du magnetiserer og avmagnetiserer noe som er lagd av amorf metall blir tapet meget lavt. Den er dessuten mer elastisk, hvilket betyr at du kan mate inn og få tilbake rundt ti ganger mer mekanisk energi i amorft stål sammenlignet med kristallinstål.

Materialet egner seg godt for høyteknologiske applikasjoner der egenskaper som høy energiabsorbsjon og elastisitet er ønskelige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: