3D Center inngår nordisk partnerskap med HP

HP og 3D Center melder at de har etablert et langsiktig partnerskap for salg av Multi Jet Fusion (MJF), HPs produkter innenfor additiv fremstilling. Avtalen omfatter salg av komplette systemer av 3D-printere med tilbehør, service og support samt forbruksvarer.

HP Multi Jet Fusion er en teknologi som gjør mulig å 3D-printe sterke, nylonbaserte (PA12) detaljer i høy kvalitet med vesentlig høyere produktivitet enn annen eksisterende teknologi. MJF beskrives som en unik teknologi på flere områder, med store fordeler når det gjelder hastighet, kvalitet, produktivitet, økonomi, stabilitet og miljø. Ulf Qviberg leder 3D Center, han forteller til 3dpnorge at de arbeider med å finne en samarbeidspartner i det norske markedet, slik at de kan ha salgs- og servicefunksjoner lokalt når de nå også går inn i det norske markedet.

– Det er en prosess der vi har kommet ganske langt, og vi regner med å ha en norsk samarbeidspartner på plass i nær fremtid, sier han. Qviberg mener markeder som bilindustrien, aerospace samt olje- og gassindustrien er de mest interessante markedene for HPs MJF-teknologi i Norge. – Selvsagt i tillegg til servicebyråer, men det kan virke som det er færre servicebyråer i Norge enn i de andre nordiske landene, sier lederen av 3D Center, som kjenner seg trygg på at HPs MJF-teknologi vil ha et forsprang på konkurrentene i lang tid.

– Det er en uovertruffen teknologi, med opptil ti ganger så høy hastighet og halve produksjonskostnadene, sammenlignet med alternativene. Teknologien med MJF og spesielt materialet PA12 er så effektiv at den har kapasitet til å erstatte tradisjonell formsprøyteproduksjon i volumer helt opp til 10.000 per år. Det er ingen tvil om at HPs teknologi her representerer et solid skritt fremover for 3D-print-utviklingen, faktisk med potensial til å være avgjørende for en fjerde industrirevolusjon. Derfor gleder vi oss stort til å delta i et langsiktig partnerskap med HP på dette området, sier Ulf Qviberg, administrerende direktør i 3D Center.

Multi Jet Fusion er altså en teknologi for å raskt kunne fremstille sterke detaljer i en stabil prosess, med lavere kostnader enn tidligere. Qviberg tror dette vil endre industriens spilleregler i form av at det åpnes for betydelig kortere ledetider. – Lanseringen av MJF er et stort fremskritt i utviklingen av 3D-printing, hvor man kan endre produksjonsflyten radikalt sammenlignet med tradisjonell produksjon, sier han. Hva med materialer, så langt finnes PA12 kun i sort farge? – Skal man erstatte formsprøyting, må det finnes flere materialer enn PA12. HP sier de skal komme med 2-3 nye materialer i kvartalet, så det blir flere muligheter, svarer Ulf Qviberg.

Ulf Qviberg, leder for 3D Center, ønsker å satse i Norge.

3D Center tilbyr en stor portefølje av profesjonelle 3D-printere, med de fleste teknologier som er tilgjengelig i dag. Selskapet tilbyr både produkter og rådgivning knyttet til additiv fremstilling og 3D-print, blant annet med kunder innenfor produksjon av kjøretøy, plastprodusenter, maskinutviklere. Selskapet tilbyr 3D-printere for profesjonell bruk, leie, opplæring og service.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: