3d-printede byggelementer fra Finland

Finske Fimatec har nå lansert sin 3d-printløsning for produksjon av integrerte byggelementer. Ifølge selskapet innleder man også allerede nå salget av denne.

Fimatecs løsning heter RoboCatt og er en komplett løsning for byggelementer, komplett med armering og isolering. RoboCatt består ikke bare av en sementprinter, men også av robotarmar som setter på plass armering og lager hull for rør og ledninger, samt funksjon for montering av isolering.

RoboCatt har en størrelse på 8 x 8 x 5,5 meter. Med utvidelser kan den bli opp til 16 meter i lengde. Løsningen er utviklet i samarbeid med blant annet ABB, som nå starter opp et nytt forretningsområde for avanserte digitale løsninger.

– Vi ville lage en løsning som kan produsere veggelementer effektivt og som kan integreres i en eksisterende arbeidsflyt der man produserer prefab-komponenter, sier Arto Koivuharju, Fimatecs administrerende direktør. Løsningen får plass i en godscontainer og kan enkelt flyttes mellom anleggsplasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: