3D Systems utvider med ny multimaterialprinter

På RAPID-messen i Pittsburgh, USA, i begynnelsen av mai lanserte 3D Systems den nye multimaterial-printeren ProJet MJP 5600. Dette er den neste oppgraderingen i selskapets utvalg av multijetmaskiner og skal ifølge firmaet være opp mot to ganger kjappere sammenliknet med konkurrenter i samme segment.

Byggevolum ligger på 518 x 381 x 300 millimeter, som er det samme som forgjengeren MJP 5500X. Modellen kan benytte fem basismaterialer; rigid white, black eller clear, elastomeric black eller natural, samt over hundre komposittkombinasjoner, avhengig av ønskede egenskaper.

Parallellt med den nye 3d-skrivarmodellen kommer også det nye materialet VisiJet CR-BK, et svart materiale spesielt utviklet nettopp for  MJP 5600. 3D Systems skriver at det dreier seg om et materiale med forbedrede mekaniske egenskaper for en rekke krevende anvendelsesområder.

3D Systems planlegger et oppgraderingsprogram for de som har en ProJet MJP 5500X. På denne måten skal man få tilgang til alle de funskjonene som finnes i MJP 5600.

3D Systems slipper også to nye SLA-materialer. Accura HPC er en kompositt for modellen ProX 800 og skal ha god stivhet og medføre høy produksjonskapasitet for applikasjoner som fiksturer, vindtunnelmodeller og andre komponenter med krav på meget høy slitestyrke og stivhet.

Accura Phoenix for ProJet 6000 og 7000 skal klare høye temperaturer og er derfor spesialutviklet for komplekse komponenter for kjøretøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: