Materialise oppdaterer flere programmer

Materialise har oppgradert sin programvare Materialise Magics 3D Print Suite med en ny funksjon for å holde styr på produksjonsprosessen.

Materialise Inspector, som det nye verktøyet heter, skal ifølge selskapet kunne benyttes til å analysere data fra alle deler av produksjonsprosessen for å sammenlikne med ferdig definerte kriterier. Kapasiteten til programvaren er høy – ifølge Materialise klarer den blant annet å prosessere over 4000 bilder på noen minutter. Det er et velkomment skritt fremover for foretak som benytter eller tenker å benytte 3d-printteknikken for å produsere sluttprodukter.

Øvrige oppgraderinger til Magics 3D Print Suite innbefatter Materialise e-Stage 7.0, en funksjon for å autogenerere støttestrukturer for SLA- og DLP-printere. Funksjonen kommer til å slippes kommersielt innen kort tid. Materialise sin Robot 5.1 er en oppdatering som nå inneholder en såkalt nesting-modul for å optimere hvordan komponenter i en kjøring plasseres i byggekammeret. Ifølge Materialise skal denne versjonen optimere plasseringen av komponenter med hensyn til byggetid og materialbruk.

Ytterligere en oppdatering er Materialise sin 3-matic 12. Det er en oppdatering som skal adressere flere FLA-filformater og gjøre det mulig å lage forbedrede lettvektstrukturer på kortere tid, hevder selskapet.

Det belgiske selskapet har også utviklet programvaren Magics Print Metal. Det oppgis å være et lettanvendelig verktøy for å gjøre metallbaserte utskrifter enklere. Verktøyet er en kombinasjon av forberedende filbearbeidelse, generering av jobbfiler og optimering av 3d-printprosessen. Programvaren skal fungere med de fleste metallprintere på markedet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: