Materialise oppdaterer flere programmer

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 24 mai 2017

Materialise har oppgradert sin programvare Materialise Magics 3D Print Suite med en ny funksjon for å holde styr på produksjonsprosessen.

Materialise Inspector, som det nye verktøyet heter, skal ifølge selskapet kunne benyttes til å analysere data fra alle deler av produksjonsprosessen for å sammenlikne med ferdig definerte kriterier. Kapasiteten til programvaren er høy – ifølge Materialise klarer den blant annet å prosessere over 4000 bilder på noen minutter. Det er et velkomment skritt fremover for foretak som benytter eller tenker å benytte 3d-printteknikken for å produsere sluttprodukter.

Øvrige oppgraderinger til Magics 3D Print Suite innbefatter Materialise e-Stage 7.0, en funksjon for å autogenerere støttestrukturer for SLA- og DLP-printere. Funksjonen kommer til å slippes kommersielt innen kort tid. Materialise sin Robot 5.1 er en oppdatering som nå inneholder en såkalt nesting-modul for å optimere hvordan komponenter i en kjøring plasseres i byggekammeret. Ifølge Materialise skal denne versjonen optimere plasseringen av komponenter med hensyn til byggetid og materialbruk.

Ytterligere en oppdatering er Materialise sin 3-matic 12. Det er en oppdatering som skal adressere flere FLA-filformater og gjøre det mulig å lage forbedrede lettvektstrukturer på kortere tid, hevder selskapet.

Det belgiske selskapet har også utviklet programvaren Magics Print Metal. Det oppgis å være et lettanvendelig verktøy for å gjøre metallbaserte utskrifter enklere. Verktøyet er en kombinasjon av forberedende filbearbeidelse, generering av jobbfiler og optimering av 3d-printprosessen. Programvaren skal fungere med de fleste metallprintere på markedet.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683