Mer laser i Additive Industries metallprintere

MetalFAB1, med de to grunderne Daan Kersten og Jonas Wintermans.

Den hollandske 3d-printerutvikleren Additive Industries fikk stor oppmerksomhet i fjor når de lanserte sin metallprinter MetalFAB1. I fokus var industrialisering og automatisering, noe man har lykkes godt med. Nå kommer det en oppdatert versjon av systemet.
Oppgraderingen består i et nytt lasersystem med fire stk fullfeltslasere. Ifølge selskapet skal det gi økt produktivitet og bedre fleksibilitet. Selv om byggekammeret er i samme størrelse som tidligere, så skal det nye lasersystemet kunne gjøre at større komponenter kan fremstilles i byggkammeret. Man har dessuten bygget inn en funksjon for automatisk kalibrering mellom de fire laserkildene.

Den modulæra arkitekturen i MetalFAB1 innebærer at man som bruker kan begynne med en eller to laserkilder og legge til flere ved behov. Med flere kilder får man også redundens om en laser skulle slutte å fungere eller ha problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *