ZYYX satser på farger og multimaterialer

Mats Moosberg, administrerende direktør for svenske ZYYX, slapp nyheten om en ny ekstruderingsmaskin på Advanced Engineering i Gøteborg tidligere i år. Nå søker selskapet finansiering for fortsatt utvikling.

Den Gøteborgbaserte 3d-printerutvikleren ZYYX har tatt inn fire millioner kroner i finansiering. Pengene skal benyttes for å utvikle en helt ny FDM-basert 3d-printerteknik med farge- og multimaterialmuligheter.

– ZYYX Ambassadeur, som printeren heter, er basert på egenutviklet teknikk her hos oss i Gøteborg, sier Anders Johansson, markedssjef på ZYYX. Vi utvikler i Gøteborg og produserer deretter i Kina gjennom et partnerselskap.

– I denne første finansieringsrunden tok vi inn kapital til utviklingen. I runde nummer to tar vi inn finansiering for å kunne lansere på markedet. Lansering blir våren 2018.

ZYYX Ambassadeur er fremst tenkt å brukes som prototypemaskin for avanserte prototyper der det er nødvendig å vise både farger og matchende materialer.

– Det handler om at tilvirkende selskap både behøver at objektet ska bli så likt sluttobjektet med tanke på farger, form og materialer og komme raskt ut på markedet. Vi tror att denne typen 3d-printere må være tilgjengelig slik at at du kan iterere på daglig basis. Derfor har vi også satt oss et mål om at prisen skal være på under 100 000 kroner for vår 3d-skriver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: