ZYYX satser på farger og multimaterialer

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 mai 2017
Mats Moosberg, administrerende direktør for svenske ZYYX, slapp nyheten om en ny ekstruderingsmaskin på Advanced Engineering i Gøteborg tidligere i år. Nå søker selskapet finansiering for fortsatt utvikling.

Den Gøteborgbaserte 3d-printerutvikleren ZYYX har tatt inn fire millioner kroner i finansiering. Pengene skal benyttes for å utvikle en helt ny FDM-basert 3d-printerteknik med farge- og multimaterialmuligheter.

– ZYYX Ambassadeur, som printeren heter, er basert på egenutviklet teknikk her hos oss i Gøteborg, sier Anders Johansson, markedssjef på ZYYX. Vi utvikler i Gøteborg og produserer deretter i Kina gjennom et partnerselskap.

– I denne første finansieringsrunden tok vi inn kapital til utviklingen. I runde nummer to tar vi inn finansiering for å kunne lansere på markedet. Lansering blir våren 2018.

ZYYX Ambassadeur er fremst tenkt å brukes som prototypemaskin for avanserte prototyper der det er nødvendig å vise både farger og matchende materialer.

– Det handler om at tilvirkende selskap både behøver at objektet ska bli så likt sluttobjektet med tanke på farger, form og materialer og komme raskt ut på markedet. Vi tror att denne typen 3d-printere må være tilgjengelig slik at at du kan iterere på daglig basis. Derfor har vi også satt oss et mål om at prisen skal være på under 100 000 kroner for vår 3d-skriver.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team