BLB Industries får nordisk forhandler

Jacob Lundin, CSMO, Tomas Burman – adm dir BLB Industries, Cim Bergdahl, CRO og Jörgen Fredson, adm dir Ravema, foran den store Box3-printeren.

Den nordiske industrileverandøren Ravema og 3d-printerutvikleren BLB Industries innleder et samarbeid som innebærer at Ravema begynner å selge BLBs storskala 3d-printer Box3.

BLB Industries 3d-printer har et byggevolum på hele 1100 x 1100 x 2500 millimeter og kan printe ut opp til sju kilo materiale per time. Teknikken som BLB har utviklet heter FGF, Fused Granular Fabrication, og bygger på et åpent materialsystem som mates med granulat.

Ravema blir agent for BLB Industries’ produkter og kommer i løpet av kort starte prosessen med å ansette personale og bemanne en avdeling for å drive dette samarbeidet fremover.

– Dete er et meget spennende samarbeid og blir ytterligere en puslespillbrikke i vår fremtidige produktportefølje. Vi kommer i og med dette til å kunne tilby store og høyteknologiske 3d-printere som åpner nye markedsområder innen industriens tilvirknings- og prototypeprosesser, sier Ravemas administrerende direktør, Jörgen Fredsson.

Ravema har fra før av en samarbeidsavtale med Renishaw om deres metallprinter. Samarbeidet har et langsiktig perspektiv der kompetansen suksessivt skal bygges opp og berører markedene Norge, Sverige og Finland.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: