Disney vil stoppe piratkopiering med materiale

Disney sysler ikke bare med filmer og fornøyelsesparker, selskapet er også virksomme innen teknologi med en egen, gigantisk FoU. Her dukker det nå og da opp interessante prototyper, produkter og patenter. Det siste er et patent for et filament som det ikke skal være mulig å skanne. På denne måten håper man å kunne stoppe piratkopiering.

Patentet beskriver en metode der man benytter en ekstruderingsprinter og et antiskannings-materiale. Det dreier seg om en polymer med en additiv som forvansker 3d-skanning. Overflatene blir derfor enten lysabsorberende eller de reflekterer lyset i forskjellige retninger.

Så hvorfor ikke se nærmere på muligheten til å beskytte originalproduktet? Patentet mener at det er enklere å 3d-skanne et 3d-printet objekt, som dermed kan kopieres, spres digitalt og 3d-printes verden over.

FOTO: Creative Commons / The Conmunity – Pop Culture Geek

Underholdningsselskapet selger for tiden 3d-printede Star Wars-figurer på sitt nettsted, en tjeneste som heter 3D Print Studio. Disse tilvirkes ikke av Disney, men av servicebyrået Shapeways.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: