fredag 24 november – uke 47
Den tyske 3d-printerutvikleren EOS oppgraderer sitt CAM-verktøy EOSPRINT til versjon 2.0. Ifølge EOS har man arbeidet med å forenkle anvendeligheten og lagt fokus på industriell tilvirkning.
EOSPRINT 2.0 er bygget opp rundt arbeidsflyten for industriell 3d-printerteknikk. Gjennom enkle og klikkbaserte funksjoner går brukeren gjennom alle nødvendige trinn for å forberede filen for tilvirkning. Ifølge EOS skal verktøyet og funksjonene være tilpasset hvert trinn i arbeidsflyten.
Den nye plansegmenteringen muliggjør ulike lagtykkelser i en og samme del. Med funksjonen kan du eksponere hvert lag individuelt. På denne måten skal man kunne justere både kvalitet og produktivitet, avhengig av de kravene som er stillet til delen. Du bestemmer selv hvilke segmenter som behøver å ha en høyere kvalitet og kan da stille inn disse parametrene for beste resultat. Når det gjelder deler der hastigheten er viktigere, kan du i stedet justere tiden for raskere tilvirking.
Modulen Parameter Editor tilbyr nå et forbedret og åpent verktøy som inneholder spesielle eksponeringsmønstre og parametre. Det skal gi brukerne større frihet for en mer spesifikk og unik tilvirkning, mener selskapet. Dessuten kan man som bruker optimere og utvikle egne parametre. Foruten å endre på de eksisterende instillingene som lasereffekt eller skanningshastighet, kan de som nå bruker programmet justere ytterligere funksjoner. De kan eksempelvis tilpasse antall eksponeringstyper og variere start- og rotasjonsvinkelen for linjerte mønstre.
Eksponeringsmønsteret bestemmer laserbanene under den additive tilvirkningen og utover de nåværende, har tre nye eksponeringsmønstre blitt inkludert. Et eksponeringsmønster gjør det mulig å produsere deler som tidligere var umulige, ved å unngå støttestrukturer som før ikke kunne løsnes. To av disse kan forkorte tilvirkningstiden opp til 20 prosent, sammenliknet med EOSPRINT 1, sier EOS. Det stora utvalget av valgfrie eksponeringsmønstre gir derfor brukerne muligheten til å optimere kvaliteten på de delene som skal produseres gjennom 3d-printing.
EOSPRINT er forberedt for full integrering i automatiserte arbeidsflyt for den digitale fremtiden (Industry 4.0). Funksjonene er enkle å integrere i CAD/CAM samt ERP/MES-miljøer, da de er delt opp i ulike moduler. Den første integrerte løsningen som tilbys er Siemens NX og flere vil følge.
EOSPRINT 2.0 er nå tilgjengelig for metallsystemene EOS M 290 og EOS M 400. Fremtidige versjoner kommer til å ha støtte for alle nåværende metallsystemer fra EOS samt fremtidens polymersystem.
Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 2. juni, 2017
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
Prototal Industries er en kjent aktør i det nordiske AM-markedet, men har også virksomhet i flere europeiske land. For å ytterligere spre sitt navn benyttet selskapet anledningen til å stille ut på Formnext-messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 9. november, 2023
I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 2. november, 2023
Wilhelmsen og Thyssenkrupp har startet et samarbeid innen additiv produksjon i det felles selskapet Pelagus 3D. Det bør føre til en mer effektiv produksjon av reservedeler i maritim og offshore sektor.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 26. oktober, 2023
Svenske Ekbacken Studios ønsker å lage “mesterverk fra avfall”. På kort tid har de etablert seg i designverdenen med møbler som er 3D-printet fra gamle fiskegarn og med sikte på et globalt marked.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. oktober, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige