EOS forenkler sitt CAM-verktøy

Den tyske 3d-printerutvikleren EOS oppgraderer sitt CAM-verktøy EOSPRINT til versjon 2.0. Ifølge EOS har man arbeidet med å forenkle anvendeligheten og lagt fokus på industriell tilvirkning.

EOSPRINT 2.0 er bygget opp rundt arbeidsflyten for industriell 3d-printerteknikk. Gjennom enkle og klikkbaserte funksjoner går brukeren gjennom alle nødvendige trinn for å forberede filen for tilvirkning. Ifølge EOS skal verktøyet og funksjonene være tilpasset hvert trinn i arbeidsflyten.

Den nye plansegmenteringen muliggjør ulike lagtykkelser i en og samme del. Med funksjonen kan du eksponere hvert lag individuelt. På denne måten skal man kunne justere både kvalitet og produktivitet, avhengig av de kravene som er stillet til delen. Du bestemmer selv hvilke segmenter som behøver å ha en høyere kvalitet og kan da stille inn disse parametrene for beste resultat. Når det gjelder deler der hastigheten er viktigere, kan du i stedet justere tiden for raskere tilvirking.

Modulen Parameter Editor tilbyr nå et forbedret og åpent verktøy som inneholder spesielle eksponeringsmønstre og parametre. Det skal gi brukerne større frihet for en mer spesifikk og unik tilvirkning, mener selskapet. Dessuten kan man som bruker optimere og utvikle egne parametre. Foruten å endre på de eksisterende instillingene som lasereffekt eller skanningshastighet, kan de som nå bruker programmet justere ytterligere funksjoner. De kan eksempelvis tilpasse antall eksponeringstyper og variere start- og rotasjonsvinkelen for linjerte mønstre.

Eksponeringsmønsteret bestemmer laserbanene under den additive tilvirkningen og utover de nåværende, har tre nye eksponeringsmønstre blitt inkludert. Et eksponeringsmønster gjør det mulig å produsere deler som tidligere var umulige, ved å unngå støttestrukturer som før ikke kunne løsnes. To av disse kan forkorte tilvirkningstiden opp til 20 prosent, sammenliknet med EOSPRINT 1, sier EOS. Det stora utvalget av valgfrie eksponeringsmønstre gir derfor brukerne muligheten til å optimere kvaliteten på de delene som skal produseres gjennom 3d-printing.

EOSPRINT er forberedt for full integrering i automatiserte arbeidsflyt for den digitale fremtiden (Industry 4.0). Funksjonene er enkle å integrere i CAD/CAM samt ERP/MES-miljøer, da de er delt opp i ulike moduler. Den første integrerte løsningen som tilbys er Siemens NX og flere vil følge.

EOSPRINT 2.0 er nå tilgjengelig for metallsystemene EOS M 290 og EOS M 400. Fremtidige versjoner kommer til å ha støtte for alle nåværende metallsystemer fra EOS samt fremtidens polymersystem.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Hvordan innføre 3d-printing på huset

Med en desktop 3d-printer i hus er det enkelt å lage en gjenstand, under produktutviklingen f.eks. Utimaker har lagd et «white paper» som hjelper deg med å få startet opp med 3d-printing på kontoret. Eller verkstedet?

Publisert av: 

3d-printede smykker skal vise vei

Servicebyrået Shapeways har utviklet en løsning for e-handel on-demand. For å demonstrere mulighetene slipper de nå en smykkekolleksjon, «Spring & Wonder», som er 3d-printet.

Publisert av: 

Bryter ny mark med nytt filament

Graphmatech og add:north gjør nybrottsarbeid med et nytt, konduktivt material. – Dette åpner opp for mange nye 3d-applikasjoner så som varmeledende komponenter, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Publisert av: 

Canon i nytt samarbeid om 3d-print

I begynnelsen av året valgte Canon Europe å trekke seg fra 3d-markedet. Men Canon har ikke helt mistet tanken. I Japan samarbeider de tett med en rekke partnere om salg av 3D-løsninger til næringslivet.

Publisert av: 

3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-printing er ikke lenger domenet for nipsgjenstander og prototyper. I dag har prosessen nådd et punkt hvor man kan bygge hus, broer og designstoler med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale avslørte kunstneren Bruno Juričić en pergola som er 3D-printet til den kroatiske paviljongen.

Publisert av: 

Skytjeneste skal sette fart i forretningene

PostNord i Sverige lanserer en skybasert 3d-portal hvor kundene kan forvandle sin ide til 3d-prints som deretter distribueres av PostNord. – Det er neste skritt for på en enkel måte gjøre 3d-markedet mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Ylva Ekborn i PostNord Strålfors.

Publisert av: 

GE Additive gir bort 600 3d-printere

GE Additive har investert 10 millioner dollar for at de i de kommende fem årene skal forse skoler rundt om i verden med 3d-printere. Etter foretakets beregninger har 3d-teknikken hittil nådd ut til over 400 000 elever. I høst leveres 600 polymerbaserte 3d-printere ut til grunnskoler i hele verden.

Publisert av: 

IKEA med i prosjekt om individualisert gaming-utstyr

UNYQ, som fremstiller proteser og ortopediske løsninger, går sammen med IKEA for å utvikle en enestående prototype, hvis mål er å gjøre gaming-utstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmessig i tråd med med hjemmets øvrige interiør.

Publisert av: 

EOS ansetter en Chief Digital Officer

EOS har opprettet en ny stilling, Chief Digital Officer og har ansatt Güngör Kara i stillingen. Han har bygget opp et team eksperter – Additive Minds

Publisert av: 

Snapmaker – 3D-printer, CNC og laser i samme maskin

3DNet har inngått avtale med produsenten Snapmaker om distribusjon av deres produkter i Norden. Deres første produkt, Snapmaker 3-in-1, er en 3D-printer, CNC-fres og lasergraverer i én og samme maskin, til godt under ti tusen kroner. Snapmaker samlet inn totalt over to millioner dollar, fra over 5 000 personer på Kickstarter våren 2017.

Publisert av: 

Hackrod og Siemens i partnerskap for å muliggjøre en helt ny måte å designe og produsere kjøretøy på

Hackrod, Inc. og Siemens PLM Software har inngått et partnerskap for å akselerere arbeidet med å nå deres felles visjon om demokratisering av designprosessen og produksjonen av kjøretøy. Tanken er at forbrukeren blir den som står for de kreative ideene.

Publisert av: