Generativ design snart en del av Netfabb

Den nå Autodesk-eide programvaren Netfabb er en verktøykasse for additiv tilvirkning. Snart integreres også generativ design som en ny service i programvaren.

Generativ design har i flere års tid blitt drevet fremover av Autodesk sitt utviklingsteam i prosjektet Dreamcatcher og sammen med kunder som Airbus og Under Armour muliggjort nye innovasjoner, eksempelvis Airbus sin bioniske kabinvegg og Under Armours sko Architech.

Til forskjell fra tradisjonelle CAD-programmet der datamaskinen ut fra ingeniørens form optimerer designet, så generere generativ design egne forslag som snarere baseres på spesifikke mål angitt av ingeniøren. Det kan dreie seg om vekt, styrke, material, kostnad eller andre kriterier. Ut fra dette benyttes programvarens algoritmer til å skape de mest ultimate løsningene. Deretter velger formgiveren eller ingeniøren ut den idéen som de anser som mest egnet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: