Generativ design snart en del av Netfabb

Den nå Autodesk-eide programvaren Netfabb er en verktøykasse for additiv tilvirkning. Snart integreres også generativ design som en ny service i programvaren.

Generativ design har i flere års tid blitt drevet fremover av Autodesk sitt utviklingsteam i prosjektet Dreamcatcher og sammen med kunder som Airbus og Under Armour muliggjort nye innovasjoner, eksempelvis Airbus sin bioniske kabinvegg og Under Armours sko Architech.

Til forskjell fra tradisjonelle CAD-programmet der datamaskinen ut fra ingeniørens form optimerer designet, så generere generativ design egne forslag som snarere baseres på spesifikke mål angitt av ingeniøren. Det kan dreie seg om vekt, styrke, material, kostnad eller andre kriterier. Ut fra dette benyttes programvarens algoritmer til å skape de mest ultimate løsningene. Deretter velger formgiveren eller ingeniøren ut den idéen som de anser som mest egnet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: