Mindre SLS-løsning fra Formlabs

Vi er ikke bortskjemte med desktopbaserte SLS-maskiner, derimot er det en av de dominerende teknikkene på industrisiden. I de senere år har det bare vært tre utviklere av mindre SLS-maskiner, selskap som Sinterit, Sharebot og Sintratec.

Men nå kommer Formlabs med en spennende løsning – Fuse 1. Det er en SLS-løsning som enten kan kjøpes som en separat printer eller som en pakke med tilhørende etterbehandlingsutstyr.

Byggevolum på Fuse 1 er 165 x 165 x 320 millimeter og benytter PA11 og PA12. Maskinen klarer å produsere med opp til 50 prosent gjenvunnet materiale. Printhastigheten ligger på 10 millimeter i timen med lagtykkelser på ned til 100 mikrometer. Byggkammeret er avtagbar og kan byttes ut etter en kjøring.

Fuse 1 koster 9999 dollar, eller 19 999 dollar i pakken sammen med etterbehandlingsløsning. Forventet slipp er i midten av 2018.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: