Mindre SLS-løsning fra Formlabs

Vi er ikke bortskjemte med desktopbaserte SLS-maskiner, derimot er det en av de dominerende teknikkene på industrisiden. I de senere år har det bare vært tre utviklere av mindre SLS-maskiner, selskap som Sinterit, Sharebot og Sintratec.

Men nå kommer Formlabs med en spennende løsning – Fuse 1. Det er en SLS-løsning som enten kan kjøpes som en separat printer eller som en pakke med tilhørende etterbehandlingsutstyr.

Byggevolum på Fuse 1 er 165 x 165 x 320 millimeter og benytter PA11 og PA12. Maskinen klarer å produsere med opp til 50 prosent gjenvunnet materiale. Printhastigheten ligger på 10 millimeter i timen med lagtykkelser på ned til 100 mikrometer. Byggkammeret er avtagbar og kan byttes ut etter en kjøring.

Fuse 1 koster 9999 dollar, eller 19 999 dollar i pakken sammen med etterbehandlingsløsning. Forventet slipp er i midten av 2018.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: