Nordens første 3D HP-printer havner i Norrland

Plassjef Daniel Wallberg og adm dir Max Segerljung på Vännäs Verkstads.

Nå står det klart at det blir Vännäs Verkstads som blir først i Norden til å investere i HPs 3d-printer HP Jet Fusion 4200. Maskinen er solgt av en av HPs nordiske forhandlere: 3D Center i Västervik.

– Vår strategi er å ligge i forkant med teknisk moderne og effektiv maskinpark og kunne serve våre kunder på beste måte. Vi har flerårig erfaring innen additiv tilvirkning og Jet Fusion lar oss spille i en ny divisjon der vi blir raskere og bedre. Dette er det vi har ventet på, og det gir oss nye muligheter til å trappe opp vår virksomhet, sier Max Segerljung, adm dir på Vännäs Verkstads.

Vännäs Verkstads utenfor Umeå er både et servicebyrå, men også en erfaren underleverandør til svensk industri. I huset har man laserkutting for metall, verktøy for metallbearbeidelse, sveising, fresing, med mer. Fra før av har foretaket også en 3D Systems ProX 500. Men med HP-investeringen tar man steget mot å bli sterkere på plastsiden der målet er å både bli mer fleksible, hurtigere og produsere mer komplekse detaljer.

– Dette er et ledd i å bli mer effektive, på mange måter. mange komponenter som lages i metall kan gjøres billigere og bedre i plast. Du kan endre design, konstruksjon og effektivitet.

– Fordelen blir også lavere produksjonspris og høyere produksjonshastighet. Siden ser vi att maskinen er stabil og at komponentene har god styrke. For medarbeiderne er den lettere å arbeide med, og enklere å gjøre ren. Dessuten er det meget høyere gjenvinningsgrad på pulveret sammenliknet med SLS.

– Når vi er i gang med den nye 3d-printeren kan vi korte ned våre leveransetider, noe våre kunder setter pris på. Og så kan vi konkurrere mot formstøping på en helt annen måte. Tidligere har man snakket om en brytningsgrense på 1000 detaljer mellom formstøping og 3d-print, nå ligger dette tallet på opp i mot 10 000 detaljer før du må lage verktøy, avslutter Max Segerljung.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *