Startskudd for Prodways sko-satsning

FOTO: Creative Commons

Den franske 3d-printerutvikleren Prodways begir seg nå på alvor inn på området skreddersydde sko. Nye materialer og samarbeid med giganten NIKE skal fremskynde utviklingen på dette markedet.

Foretaket er i godt selskap. Tidligere i år gikk Adidas ut med sin satsning Futurecraft, der de kommer til å 3d-printe visse komponenter i et begrenset opplag av løpesko. Også New Balance har arbeidet med teknikken i flere år.

Prodways har nå begynt å bygge opp en materialportefølje som er spesielt utviklet for løpesko. Det dreier seg om elastomer basert på polyuretan. Dessuten kommen man til å slippe en integrert løsning for skreddersydde mellom- og yttersåler, applikasjoner som skal kunne produseres med selskapets egenutviklede teknikk MOVINGLight.

Ifølge selskapet er materialet nøkkelen for å få alt til å fungere. Dette polyuretanmaterialet man nå har utviklet har en bruddtøyelse på over 300 prosent. Dermed skal det være mulig å fremstille fleksible mellomsåler med gode egenskaper når det gjelder materialtretthet. Med 3d-printerteknikk er det også mulig å lage komplekse gitterstrukturer i sålene, noe som skal gi lavere vekt og høyere presisjon, hevder man.

Shore-verdien i materialet kan varieres avhengig av brukerens anatomi og løpesteg. Rent konkret varierere man da densiteten i ulike deler av mellomsålen.

For yttersåler bygger Prodways en løsning for å 3d-printe verktøy for å vakuumsprøyte eller formstøpe, noe som skal gi betydelig kortere ledetider.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: