Stratasys hjelper til med å få farkost til Mars

Stratasys har innledet et samarbeid med den tyske rom- og flyorganisasjonen DLR, tilsvarende amerikanske NASA. Formålet er å hjelpe til i utviklingen av en ny ubemannet landingsfarkost som skal utforske planeten Mars.

Farkosten, med navnet TransRoPorter, eller TRP, skal først lages som en fungerende prototype, blant annet med Stratasys FDM-teknikk. Deretter skal prototypen testes og vurderes før man innleder produksjon av den faktiske ferdige farkosten.

TransRoPorter beregnes å kunne sendes til Mars’ overflata i løpet av en femårsperiode. Ved å printe flere komponenter i en Fortus 900mc kan utviklingsteamet kjappere få frem riktig resultat og holde oppe tempoet frem til man begynner å sette sammen den endelige farkosten.

Utover tids- og kostnadsbesparelser har funksjonaliteten vært et viktig punkt.

– Våre prototpyer er ofte meget komplekse og vi strekker ofte grensene for det som er mulig, sier Dr Kaj Fuehrer, som leder prosjektet. Derfor er det også viktig for oss å velge en passende produksjonsteknikk og -materiale for å oppnå rett funksjonalitet uten begrensninger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: