Sverige med når GKN gasser på

GKN Aerospace har nå samarbeidet med Saab i ett år. Flere 3d-printede komponenter er leveret og sertifisert. Disse sitter nå i en del Saab-produserte fly. Men dette er ikke det eneste svenskrelaterte prosjektet som flyindustrigiganten arbeider med.

Nå i juni ble GKN ferdig med testene av et fullskala munnstykke som et ledd i ESAs forskningsprogram. Munnstykket skal sitte i rakettmotoren Vulcain 2.1 og skal testes i Tyskland. Selve jetmotoren skal sitte i den kommende rakettypen Ariane 6, en modell som kommer til å tas i bruk i 2020. Raketten skal produseres neste år ved GKNs produksjonsenhet i Trollhättan.

Munnstykket er 2,5 meter i diameter og produseres med lasersveising og additiv tilvirkning. Med metoden har man lykkes å redusere antallet komponenter i munnstykket med 90 prosent, fra rundt 1000 til 100 komponenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: