Dassault Systèmes og Airbus APWorks i AM-avtale

Dassault Systèmes og Airbus-datterselskapet APWorks samarbeider for å øke anvendelsen av additive tilvirkningsteknikker for masseproduksjon innen fly- og forsvarsindustrien. I samarbeidet benyttes Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform av APWorks, blant annet for å validere AM-prosessen og utvikle innovative løsninger på utfordringer på området flyproduksjon.

En av de løsningene fra Dassault som APWorks anvender heter Co-Design to Target. Med denne kan man utvikle en fleksibel integrert prosess for hele den additive ilvirkningskjeden. Ifølge Dassault skal det bidra til at AM-produksjonen kan gjøres både skalérbar og repeterbar.

Dassault Systèmes og APWorks nye prosess omfatter hele kjeden og leverer en eneste datakilde for såvel materialdesign som tilvirkningsprosesser samt tester. Integrasjonen av 3d-design, kombinert med teknikk og simulering, optimerer de komponenter som er egnet for additiv tilvirkning, samt muliggjør standardiserte parametre og sertifiseringsstandarder.

Foruten fly- og forsvarsindustrien kommer samarbeidet også til å fokusere på mulige tilpasninger innen kjøretøy- og legemiddelindustri, samt for robot- og maskinteknikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *