Dassault Systèmes og Airbus APWorks i AM-avtale

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 august 2017

Dassault Systèmes og Airbus-datterselskapet APWorks samarbeider for å øke anvendelsen av additive tilvirkningsteknikker for masseproduksjon innen fly- og forsvarsindustrien. I samarbeidet benyttes Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform av APWorks, blant annet for å validere AM-prosessen og utvikle innovative løsninger på utfordringer på området flyproduksjon.

En av de løsningene fra Dassault som APWorks anvender heter Co-Design to Target. Med denne kan man utvikle en fleksibel integrert prosess for hele den additive ilvirkningskjeden. Ifølge Dassault skal det bidra til at AM-produksjonen kan gjøres både skalérbar og repeterbar.

Dassault Systèmes og APWorks nye prosess omfatter hele kjeden og leverer en eneste datakilde for såvel materialdesign som tilvirkningsprosesser samt tester. Integrasjonen av 3d-design, kombinert med teknikk og simulering, optimerer de komponenter som er egnet for additiv tilvirkning, samt muliggjør standardiserte parametre og sertifiseringsstandarder.

Foruten fly- og forsvarsindustrien kommer samarbeidet også til å fokusere på mulige tilpasninger innen kjøretøy- og legemiddelindustri, samt for robot- og maskinteknikk.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt