EOS satser på utdanning for universitetene

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 16 august 2017

Den tyske 3d-printerutvikleren EOS utvider nå sitt utdanningsprogram Academia, mot universiteter og forskningsinstitusjoner. De institusjoner som deltar får tilgang til regelmessige oppdateringer, som testprogrammer, white papers og diverse aktiviteter spesielt utviklet for det akademiske området.

EOS Academia-program tilbyr tilpassede måter på å komme i gang med den additive tilvirkningen, avhengig av de kravene som stilles. Organisasjoner kan melde seg på til programmet forutsatt at de er en anerkjent utdanningsinstitusjon, benytter seg av EOS-systemer i minst 50{e3fc3942bac1141fd93de760448191c6077a074fb2e1edc8761b05143bd5bc1a} av sine utdanninger og ikke utnytter teknikken for kommersielle formål.

Foruten informasjon, har de registrerte deltakerne i programmet tilgang til tre moduler:
“Freshman” er utformet for institusjoner som vil lære seg det grunnleggende i 3d-printteknikk og integrere disse i sine egne kurser. “Graduate” gjør det mulig for institusjoner å umiddelbart begynne å arbeide med og undervise i teknikken rent praktisk. De får et Sintratec S1-system samt en utdanning som kulminerer i et EOS Academia-sertifikat. “Scientist” er til for de institusjoner som vil utnytte alle muligheter innen industriell 3d-printteknikk for forsknings- og utdanningsformål. Den består av utvalgte EOS-systemer (både metall og polymer) og en flerdagersutdanning hos EOS.

I over 20 år har EOS Academia-program støttet forskere og akademikere og gjort det mulig for dem å skaffe seg EOS-systemer på gunstige vilkår. Over 300 EOS-systemer anvendes allerede ved ulike universiteter og forskningsinstitusjoner verden over, blant annet på NTNU, Lunds, Uppsala og Stockholms universitet.

– Som teknikk- og markedsledere er det viktig for oss å forberede dagens forskere og elever på morgendagens profesjonelle krav, sier selskapets administrerende direktør Adrian Keppler. Derfor vil vi med vårt Academia-program gi universiteter og forskningsinstitusjoner muligheten til topp moderne utstyr.

Mer informasjon om programmet finner du her.

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch