Første svenske HP-printer i gang

I slutten av august var det installasjon av Sveriges første HP-maskin, en HP Multi Jet Fusion 4200. 3D Center var på plass hos Vännäs Verkstads, like utenfor Umeå, for å få maskinen installert. Vi fikk en kort prat med foretakets plassjef, Daniel Wallberg, om den nærmeste fremtiden.

Hei Daniel. Hvordan har det gått med installasjonen?
– Det har gått veldig smidig og raskt. Maskinen er jo ganske lik en blekkstråleskriver som skal kalibreres og stilles inn. Det har tatt oss omtrent en dag.

– Nå er vi akkurat ferdig med et testbygg med kalibreringsdetaljer. Det tok seks timer for utskrift og nedkjøling. Bygget var 25 komponenter som vi senere skal teste.

– Med de 25 kalibreringsdetaljene sjekker vi at det som produseres oppfyller kvalitetskravene. Det kan for eksempel være et hull i en plate, med en motsvarende del som er en pinne i en plate som skal passe eksakt. Vi har også forskjellige målepunkter som skal synkroniseres.

Hvordan ser dere på vedlikehold og serviceavtaler?
– Vi har ulike programmer som ligger og kjører. Et daglig program og et per uke og måned. Så har vi også en årlig service. Men vi gjør alt i huset. Skulle det skje noe vi ikke kan håndtere så er også maskinen koplet opp til HP Command Center, så de ser om det skjer noe og kan i beste fall løse det eksternt.

Hvordan ser ordreinngangen ut på HP-maskinen?
– Nu selger vi den gamle 3D Systems-maskinen og flytter over all produksjon på HP-printeren. Det kommer til å skje suksessivt i løpet av en treukers periode.

Hva blir den første jobben?
– Det er faktisk deler i PA12 til Volvo samt til Impuls Radar og North Grade Material. Det er spennende for det er faktisk rene produksjonsdeler. Disse har vi tidligere serieprodusert i 3D Systems-printeren, men nå flytter vi det over til HP-printeren, avslutter Daniel Wallberg.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: