H.C. Starck lanserer tre nye metallpulvere

Materialutvikleren H.C. Starck er ingen nybegynner i additiv sammenheng. Allerede i ti år har selskapet utviklet materialer for benyttelse i 3d-printing. Nå slippes flere nye materialer.

Først ut er nikkel. Det er et materiale som egner seg godt for applikasjoner med krav på høy styrke og varmebestandighet. Neste materiale er kobolt-krom, med gode mekaniska egenskaper samt høy motstandsdyktighet mot rust og høye temperaturer. Det benyttes for tiden både innen medisinteknikk og rom & fly. Det tredje materialet er stål, som har høy motstandskraft mot både rust og slitasje.

Alla de tre metallpulverne finnes både som generiske materialer og skreddersydde for spesifikt behov med unik morfologi, partikkelstørrelse eller kjemisk sammensetning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: