H.C. Starck lanserer tre nye metallpulvere

Materialutvikleren H.C. Starck er ingen nybegynner i additiv sammenheng. Allerede i ti år har selskapet utviklet materialer for benyttelse i 3d-printing. Nå slippes flere nye materialer.

Først ut er nikkel. Det er et materiale som egner seg godt for applikasjoner med krav på høy styrke og varmebestandighet. Neste materiale er kobolt-krom, med gode mekaniska egenskaper samt høy motstandsdyktighet mot rust og høye temperaturer. Det benyttes for tiden både innen medisinteknikk og rom & fly. Det tredje materialet er stål, som har høy motstandskraft mot både rust og slitasje.

Alla de tre metallpulverne finnes både som generiske materialer og skreddersydde for spesifikt behov med unik morfologi, partikkelstørrelse eller kjemisk sammensetning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: