Mercedes-Benz begynner å 3d-printe reservedeler

Bilfabrikanten Mercedes-Benz har nå utviklet sin første 3d-printede reservedel i metall, klar for ettermarkedet. Det dreier seg om en termostatbeskyttelse til foretakets lastebiler, tilvirket i metall.

Alt i alt, med tester og kvalitetsgranskninger, har prosessen tatt over ett år. Utviklingen er gjort på moderselskapet Daimler AG, der man også har gått fra plast til metall.

– Ved at vi har begynt å benytte metallprinterteknikk har vi styrket vår rolle i kjøretøyindustrien, sier Andreas Deuschle, sjef for marked og produksjon i forretningsområdet kundeservice og reservedeler. Vi garanterer den samme funksjonalitet, pålitelighet, holdbarhet og kostnadseffektivitet på våre 3d-printede komponenter, som vi gjør med våre konvensjonelt tilvirkede deler.

– Tilgangen på reservedeler når lastebiler skal inn på service er absolutt nødvendig for våre kunder, uansett hvor gammel lastebilen er, sier Andreas Deuschle. Merverdien med 3d-printteknikken er at vi nå lager komponentene raskere og mer fleksibelt. Det gir oss helt nye muligheter til å tilby våre kunder reservedeler på kort tid og til attraktive priser, også i de tilfeller der serieproduksjon av en gitt komponent har opphørt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: