Mercedes-Benz begynner å 3d-printe reservedeler

Bilfabrikanten Mercedes-Benz har nå utviklet sin første 3d-printede reservedel i metall, klar for ettermarkedet. Det dreier seg om en termostatbeskyttelse til foretakets lastebiler, tilvirket i metall.

Alt i alt, med tester og kvalitetsgranskninger, har prosessen tatt over ett år. Utviklingen er gjort på moderselskapet Daimler AG, der man også har gått fra plast til metall.

– Ved at vi har begynt å benytte metallprinterteknikk har vi styrket vår rolle i kjøretøyindustrien, sier Andreas Deuschle, sjef for marked og produksjon i forretningsområdet kundeservice og reservedeler. Vi garanterer den samme funksjonalitet, pålitelighet, holdbarhet og kostnadseffektivitet på våre 3d-printede komponenter, som vi gjør med våre konvensjonelt tilvirkede deler.

– Tilgangen på reservedeler når lastebiler skal inn på service er absolutt nødvendig for våre kunder, uansett hvor gammel lastebilen er, sier Andreas Deuschle. Merverdien med 3d-printteknikken er at vi nå lager komponentene raskere og mer fleksibelt. Det gir oss helt nye muligheter til å tilby våre kunder reservedeler på kort tid og til attraktive priser, også i de tilfeller der serieproduksjon av en gitt komponent har opphørt.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *