Oppkjøp styrker materialsatsingen til BASF

For et par uker siden gikk kjemileverandøren BASF ut med nyheten om at de danner et nytt datterselskap for sin satsing på 3d-printområdet. Nå tar man neste skritt og kjøper den nederlandske filamentprodusenten Innofil3D.

Innofil3D ble starte i 2014 og produserer filamenter for ekstruderingsprintere som bygger på åpne materialsystemer, det vil si, der du ikke er låst til en leverandørs materialutvalg. I porteføljen finner du materialer som PLA, PET, PVA og ABS.

Kjøpet innebærer et totalt eierskap på 100 prosent. Utover samarbeidet med HP, der BASF utvikler innovative materialer for Multi Jet Fusion-teknikken, får man nå tilgang på hele Innofil3D sin filamentportefølje. Dette betyr at man raskt kan komme på banen med salg og på sikt nye materialer. Ifølge nettverket 3DHUBS nyeste rapport for andre kvartal i år står ekstruderings-teknikken for 63,9 prosent av all produksjon i 3DHUBS-nettverket. Brorparten av de FDM-printerne som er tilsluttet 3DHUBS er nettopp ekstruderingsmaskiner.

– Med oppkjøpet beveger vi oss oppover i verdikjeden, sier Volker Hammes, sjef for BASF new Business. Nå tilbyr vi ikke lenger kun granulater for 3d-printere, men også filamenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Større karbonavtrykk for 3D-printing i metall

Organisasjonen Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) har publisert sitt første bestilte universitetsforskningsarbeid om miljøeffekter av 3D-printing i metall. Foreløpig er konklusjonen at det er mest bærekraftig å produsere massive deler subtraktivt, og hule og mer komplekse deler additivt.

Publisert av: