Renishaw i samarbeid om ny legering

3d-printerutvikleren Renishaw har innledet et samarbeid med det britiske fly- og forsvarsforetaket Aeromet. Målet er i fellesskap å finne frem til prosessparametre for å additivt tilvirke med Aeromets lovende aluminiumlegering, A20X.

Den nye legeringen ble premierevist i sommer på Paris Air Show. Ifølge de to selskapene har A20X stort potensiale i additiv tilvirkning av komponenter som skal anvendes innen rom & fly, automotive og energisektoren.

Aeromets legering er en serie materialer som også omfatter A205, for støping, samt AM205, for additiv tilvirkning. Begge er godkjent av organisasjonen MMPDS, som undersøker egenskaper og setter standarder for materialer.

Opprinnelig utviklet Aeromet aluminium-kobber-legeringen for å støpe med. Det er først nylig at foretaket har oppdaget at metallpulveret også egner seg for additiv tilvirkning. Ifølge Aeromet har materialet en fin mikrostruktur og skal blant annet gi bedre varmeegenskaper og utmattingsstyrke sammenliknet med liknende materialer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: