Bedre gli med personaliserte skistøvler

Det belgiske ingeniørforetaket og servicebyrået Materialise står bak flere oppsiktsvekkende prosjekter innen livsstils- og moteindustriene. Nå innleder man samarbeid med Tailored Fits, en sveisisk produsent av vintersportsutstyr. Målet er å utvikle en komplett produksjonsflyt for skreddersydde skistøvler.

Selskapene har allerede i dag en fungerende løsning fra brukerdata til ferdig støvel. Den bygger på flere funksjoner, først er en prosess der kundens føtter skannes i en Tailored Fits-butikk. Dataene sendes deretter til redigering. I neste steg 3d-printes innersålene og sendes tilbake til butikken. Hele prosessen tar cirka ti dager.

I neste steg vil man også kunne personalisere og tilpasse innerskoen og utover dette også det ytre, harde skallet. Det skal foregå tester med 3d-printede komponenter allerede nå, med et ikke navngitt skilandslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: