Byggprogramvare får støtte for 3d-printing

BIMobject, en utvikler av programvare for arkitektur- og byggeindustrien, gjør det nå mulig å benytte filformatet stl for 3d-print og FBX for Virtual i deres BIMscript & LENA, en løsning for utvikling av digitale byggeprodukter.

Digitale byggeprodukter kan nå også lages i formatene stl og FBX. Disse genereres automatisk under selve lagingen av byggeprodukter. Det inngår direkte lenker som kan brukes til 3d-print samt for Virtual og Augmented Reality-løsninger. Eksisterende innhold kan oppdateres for å inkludere formatene.

Alle skallmodeller og prototyper av parametriske BIM-objekter kan nå skrives ut fra en enkelt informasjonskilde og uten noen filkonvertering. Dette forbedrer i sin tur arbeidsflyten for designere som gjør bruk av 3d-printere for å lage fysiske modeller for presentasjoner mot eiendomsutviklere og byggherrer.

FBX er et tilpasningsbart filformat som opprinnelig ble utviklet for 3d-animasjonsprogram. Som mulig filformat i BIMscript & LENA gir det brukeren direkte tilgang til de lagde BIM-objektene fra en VR-applikasjon som BIMobject VR og BIMobject AR. Formatet gjør det altså enklere for fabrikanter å integrere sine produkter i ulike typer VR-løsninger, hvilket sparer tid og penger samtidig som det bevarer en ubrutt flyt for all innholdproduksjon. Flere designere gis tilgang til de digitale byggeproduktene for flere typer potensielle bruksområder innen design-, visualiserings-, brukerengasjement- og salgsprosessene.

BIMscript & LENA består av programmeringsspråket BIMscript og hjelpeprogrammet LENA, som sammen lar tredjepartsutviklere av innhold lage sine egne digitale byggeprodukter gjennom å importere programspesifikk, mekanisk CAD-geometri og optimere denne for BIM-objekter. Løsningen genererer parametriske, programspesifikke BIM-objekter i et antall veletablerte formater for bransjens mest populære BIM-applikasjoner. Disse BIM-objektene blir deretter oppbevart på skyplattformen BIMobject Cloud. Med over 500 000 registrerte brukere og produkter fra flere enn 1 000 varemerker fungerer BIMobject Cloud som en såkalt Single Source of Truth, altså en eneste informasjonskilde med synkroniserte oppdateringer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: