EOS presenterer ny modul for materialhåndtering

EOS IPCM M pro er en ny modulløsning som skal forbedre og forenkle materialhåndteringen i EOS M290.

Modellen M290 er utstyrt med en spesiell kammerdør med koblingspunkter, slik at IPCM M pro og materialbeholder kan tilsluttes. Kombinasjonen av system og periferutstyr gjør at brukeren kan føre ut materialet, sikte det og fylle det på tilbake i systemet igjen.
Med IPCM M pro kan materiale som ikke smeltes under byggeprosessen overføres direkta fra AM-systemet, uten å åpne døren til kammeret. Dermed kommer ikke operatøren i direkte kontakt med materialet. En pumpe overfører pulveret fra systemet inn til IPCM M pro, der det siktes under prosesslike forhold med en gjennomstrømning av 120 kilo materiale på 30 minutter. Det er 50 prosent raskere enn tidligere løsningar, mener EOS. Pulver som er behandlet på denne måten kan benyttes i en ny byggeprosess, da pulverprosessen starter på nytt.

At EOS satser nettopp på M290 er ikke så underlig, selskapet har over 500 M290-systemer installert rundt om i verden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys kjøper Arevos 3D-printteknologi

3D-printerprodusenten Stratasys har kjøpt teknologiporteføljen og den intellektuelle eiendommen (Intellectual Property – IP) til 3D-printerfirmaet Arevo, som driver med 3D-printing med karbonfiber. Dette oppkjøpet følger maskinvareauksjonen av Arevos eiendeler innen 3D-printing, som ble holdt forrige måned.

Publisert av: