Et dekk uten luft

I bilindustrien utvikles det på løpende bånd – og de nye digitale mulighetene tas i bruk. Det sees bl.a. med de førerløse bilene. Men det er ikke så ofte vi hører om utvikling innenfor dekk. Men produksjon av dekk kan være en ressurskrevende prosess, og spesielt fordi det kreves 15 til 38 liter petroleum for å produsere et standard dekk.

Michelin har satt et VISION konsept i verk. Det er en 3D-print-produksjon med dekk uten luft og med bruk av nedbrytbare materialer som appelsinskall, bambus, melasse, tre og naturgummi.

VISION-dekket er mer solid, har en svampelignende struktur, nærmest som et 3D-printet spindelvev. Det er stadig snakk om en prototype, forteller Michelins globale sjef for forskning og utvikling, Terry Gettys.

Utviklingsprosessen vil kanskje ta 10-20 år, men det sendes allerede nå signaler om at dette er et viktig nytt innovasjonsområde innenfor transportsektoren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: