Et dekk uten luft

I bilindustrien utvikles det på løpende bånd – og de nye digitale mulighetene tas i bruk. Det sees bl.a. med de førerløse bilene. Men det er ikke så ofte vi hører om utvikling innenfor dekk. Men produksjon av dekk kan være en ressurskrevende prosess, og spesielt fordi det kreves 15 til 38 liter petroleum for å produsere et standard dekk.

Michelin har satt et VISION konsept i verk. Det er en 3D-print-produksjon med dekk uten luft og med bruk av nedbrytbare materialer som appelsinskall, bambus, melasse, tre og naturgummi.

VISION-dekket er mer solid, har en svampelignende struktur, nærmest som et 3D-printet spindelvev. Det er stadig snakk om en prototype, forteller Michelins globale sjef for forskning og utvikling, Terry Gettys.

Utviklingsprosessen vil kanskje ta 10-20 år, men det sendes allerede nå signaler om at dette er et viktig nytt innovasjonsområde innenfor transportsektoren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: