Fargeprinter til under 30 000 kroner

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 7 september 2017

Kinesiske XYZPrinting er mest kjent for mindre, prisgunstige 3d-printere for konsumentmarkedet. Men nå slipper selskapet en fargeversjon av sin ekstruderingsteknikk, med en prislapp på rundt 30 000 kroner.

I fjor sendte selskapet ut mer enn 80 000 enheter, hvilket gir dem en markedsandel på 25 prosent på konsumentsiden. Men deres utviklingskurve når det gjelder produktforedling holder ikke tritt med aktører som Ultimaker, Formlabs og FlashForge. Derfor kommer fargeløsningen beleilig.

Den nye printermodellen, da Vinci Color, skal kunne printe ut i 16 millioner farger i CMYK, en fargestandard fra den grafiske verden. Teknikken er en kombinasjon av ekstrudering (av materiale) og blekkstråleteknikk (for farger). Mellom hvert lag blander 3d-printeren materiale og farge i små dråper. Fargetilgangen kan gjøres fra vanlige blekkpatroner.

Byggevolumet ligger på 20 x 20 x 15 centimeter. Funksjoner som inngår er autokalibrering, automatisk filamentlading og kullfiltersystem. Maskinen bruker PLA og klarer en lagtykkelse (Z) på ned til 100 mikrometer. Listeprisen ligger på 2995 dollar.

Tema:
Tags:

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team