HP sikter på fottøyindustrien

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 14 september 2017

FitStation powered by HP er en ny platform som skal levere individuelt tilpasset fottøy ved hjelp av 3D-skanning og print. FitStation er utviklet i samarbeid med Siemens, hvis NX software danner grunnlaget.

FitStation 3D-skanner kundens føtter, hvoretter det gjøres en analyse av trykkbelastningen og endelig lages en gangeanalyse. Ut fra dette fremstilles en unik profil av hver enkelt fot. På den bakgrunnen kan det 3D-printes individuelle innersåler til skoene ved hjelp av HPs Multi Jet Fusion 3D-printer.

HP hevder at teknologien tilbyr en overlegen kvalitet som kan fremstilles 10 ganger hurtigere enn tradisjonelt håndlagde innersåler og til halve prisen. Ifølge Louis Kim, Global Head of Immersive Computing, Personal Systems, så er det snakk om en, i virkeligheten ”disruptive platform”.

– Vi har gjenoppfunnet kjøpsopplevelsen ved fottøy ved å tilby et helt nytt nivå for individuell og personlig tilpasning. Vi samler HPs evner innenfor 3D-skanning og 3D-print for å bringe en visjon til live i et samarbeid med teknologipartnere og ledende partnere i fottøyindustrien for å utvikle denne revolusjonerende plattformen.

Med FitStation tilbyr HP den første end-to-end løsningen med personalisert fottøy direkte fra hyllen med individuelle innersåler. Firmaet Superfeet vil være de første som i et pilotprojekt utprøver FitStation i noen av deres 4.000 butikker. I øyeblikket har de installasjonen i 11 forretninger. Utover dette vil også tyske Steitz Secura, spesialister i sikkerhetsfottøy, også være en del av pilotprosjektet.

 

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683