HP sikter på fottøyindustrien

FitStation powered by HP er en ny platform som skal levere individuelt tilpasset fottøy ved hjelp av 3D-skanning og print. FitStation er utviklet i samarbeid med Siemens, hvis NX software danner grunnlaget.

FitStation 3D-skanner kundens føtter, hvoretter det gjøres en analyse av trykkbelastningen og endelig lages en gangeanalyse. Ut fra dette fremstilles en unik profil av hver enkelt fot. På den bakgrunnen kan det 3D-printes individuelle innersåler til skoene ved hjelp av HPs Multi Jet Fusion 3D-printer.

HP hevder at teknologien tilbyr en overlegen kvalitet som kan fremstilles 10 ganger hurtigere enn tradisjonelt håndlagde innersåler og til halve prisen. Ifølge Louis Kim, Global Head of Immersive Computing, Personal Systems, så er det snakk om en, i virkeligheten ”disruptive platform”.

– Vi har gjenoppfunnet kjøpsopplevelsen ved fottøy ved å tilby et helt nytt nivå for individuell og personlig tilpasning. Vi samler HPs evner innenfor 3D-skanning og 3D-print for å bringe en visjon til live i et samarbeid med teknologipartnere og ledende partnere i fottøyindustrien for å utvikle denne revolusjonerende plattformen.

Med FitStation tilbyr HP den første end-to-end løsningen med personalisert fottøy direkte fra hyllen med individuelle innersåler. Firmaet Superfeet vil være de første som i et pilotprojekt utprøver FitStation i noen av deres 4.000 butikker. I øyeblikket har de installasjonen i 11 forretninger. Utover dette vil også tyske Steitz Secura, spesialister i sikkerhetsfottøy, også være en del av pilotprosjektet.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *