Nytt EOS-materiale for medisinteknisk anvendelse

EOS slipper det nye materialet Stainless Steel 17-4PH IndustryLine, spesielt utviklet for serieproduksjon. Ifølge selskapet skal materialet gjøre reproduserbar kvalitet mulig i større serier.

Det nye materialet består av et jernbasert pulver for metallegering og en spesielt utviklet prosessparameter for tilvirkning i metallsystemet EOS M 290. Med hjelp av pålitelig data av sluttproduktenes materialegenskaper oppfyller det vesentlige krav for masseproduksjon, da den garanterer delenes kvalitet for at de skal være mulig å reprodusere, hevder EOS.

Sammenliknet med tradisjonelle produksjonsprosesser er materialegenskapene ved industriell additiv tilvirkning basert på et lite statistisk antall. Dette gjorde det iblant nødvendig å utføre omfattende tester og kvalifiseringsprosesser.

– Planlegging av sikkerhet og pålitelighet er av største prioritet for kunder som arbeider med masseproduksjon, sier Tobias Abeln, teknisk sjef hos EOS. Med StainlessSteel 17-4PH IndustryLine, tilbyr EOS pålitelige og statistisk utprøvde data for de viktigste materialegenskapene hos de ferdige delene.

EOS StainlessSteel 17-4PH IndustryLine skal ifølge EOS være et sterkt, lettherdet, høyt korrosjons- og syrebestandig materiale som egner seg for tilvirkning av kirurgiske og ortopediske instrumenter. Deler kan dessuten bearbeides, mikrosprenges og poleres med en gang etter tilvirkningsprosessen eller etter varmebehandling.

De eksisterebde materialdatabladene og inspeksjonsprotokollene inneholder omfattende informasjon om de prøvene som er utført, samt materialstandard. Disse tilsvarer enten internasjonale standarder eller, i de tilfellene hvor dette mangler, interne kvalitetssikringer.

Kvaliteten av hver batch av EOS StainlessSteel 17-4PH IndustryLine-pulver garanteres gjennom kvalitetssikring, som inngår i det omfattende kvalitetsstyringssystemet som EOS har for systemer, pulvermaterial og processer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: