Rapport fra den første norske 3dp-dagen

X Meeting Pont på Hellerudsletta var åsted for 3dp-dagen 2017

Onsdag 20. september gikk den første norske 3DP-dagen av stabelen. Vi forsøkte å arrangere dette også i fjor, men da fikk vi for få interesserte forhåndspåmeldte. Denne gangen hadde vi alliert oss med messen Advanced Engineering som ble holdt på X Meeting Point (tidligere Exporama) på Hellerudsletta 20-21. september. 3dp-dagen foregikk i etasjen over selve messehallene, og vi fikk besøk av flere av messeutstillerne, som holdt foredrag. Arrangementet hadde Canon Norge som sponsor.

Egil Smalberget ønsker velkommen

Egil Smalberget fra 3DP Norge var moderator og Mattias Kristiansson fra 3DP Sverige bisitter.  Egil ønsket velkommen og introduserte Henrik T. Klemetsen fra Canon Norge, som holdt en innledning. Første tema ut var Fosstech – mekanisk bedrift og 3d-print. Tom Horntvedt, avdelingssjef engineering på selskapet holdt et foredrag om selskapets utnyttelse av 3d-teknologien i sin produksjon.

Dr. Oliver Barrowclough var neste taler, han er forsker ved SINTEF og holdt sitt foredrag på engelsk. Det omhandlet prosjektet CaxMan, som er forkortelse for Computer Aided Technologies for Additive Manufacturing. Dette er et samarbeid mellom forskjellige forskningsinstitutter og privateide selskaper innen 3d-printing som blant annet tar sikte på å forbedre 3d-modellenes oppbygning på programvarestadiet.

Deltakere på arrangementet gransker 3d-printede gjenstander.

Neste post på programmet var Knut Richard Kviserud, utviklingssjef fra AS OM BE Plast som snakket om 3d-printing av forminnsatser for sprøytestøping, en prosess de kaller Addform. Se egen omtale annetsteds på dette nettstedet.

Nå var det satt av tid til å besøke selve Advanced Engineering messen, samt lunsj. Et par timer senere samlet vi deltakerne igjen for siste del av 3dp-Dagen. Her startet Didrik Sørlie opp med et foredrag om Tronrud Engineerings 3d-printing av metalldeler. Du kan lese egen artikkel om dette. Ole Strømstad og Odd Gunnar Østensen sto for neste innslag, hvor de fortalte om arbeidet de gjør i sitt firma, Nordic 3D. Egen artikkel også om dette. Matthew Jones fra Stratasys avsluttet foredragsrunden med en presentasjon av firmaets løsninger for printing av jigs og fixtures.

Vi takker de fremmøtte for deltakelsen og tar sikte på at vi klarer å samle enda flere til neste års arrangement!

Nå kan du laste ned presentasjonene fra 3dp-dagen, i form av pdf- og powerpoint-filer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: