3D-print i skapende prosesser

Tekst:Egil Smalberget
PUBLISERT: 2 oktober 2017

Oslo Skaperfestival bekreftet utviklingen med at 3D-printing benyttes innenfor et stort spekter av skapende prosesser. Her var 3D-modellering og 3D-printing viktige ingredienser på en rekke workshops og utstillinger, innenfor alt fra elektronikk til mekanikk. Oslo Skaperfestival er møtested for teknologi, kunst og vitenskap, og arrangeres på hovedbiblioteket i Oslo. Da 3dpnorge besøkte arrangementet sist fredag var det «stinn brakke», med en god miks av workshops, seminarer og utstillinger. Her møtes kunstnere, oppfinnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere for å vise frem det de lager og få inspirasjon.

Festivalen retter seg i stor grad mot ungdom, med ulike workshops. En av målsettingene med festivalen er å motivere ungdom til å bli skapere, ikke bare forbrukere. Det klarer denne festivalen til fulle, med workshops som Modellering og 3D-printing, Vinylskjæring, Design og bygg din egen lampe og Dronebyggerverksted, for å nevne noen.

Foredragene spente fra Knitting printer, crowdfunding og eksperimentell informatikk til Pancakebot og – ikke minst – En annerledes skaperberetning av Jon Haavi, prosjektleder ved Teknisk museum, som arrangerer festivalen sammen med Norway Makers og Deichmanske bibliotek. Mer enn 50 utstillere deltok, inkludert ulike startups og kreative som ønsket å vise frem det de lager. Ikke minst deltok mange såkalte makerspacers, konsepter som tilbyr verkstedarealer og arbeidsplasser for kreative utøvere.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt