3D-print i skapende prosesser

Oslo Skaperfestival bekreftet utviklingen med at 3D-printing benyttes innenfor et stort spekter av skapende prosesser. Her var 3D-modellering og 3D-printing viktige ingredienser på en rekke workshops og utstillinger, innenfor alt fra elektronikk til mekanikk. Oslo Skaperfestival er møtested for teknologi, kunst og vitenskap, og arrangeres på hovedbiblioteket i Oslo. Da 3dpnorge besøkte arrangementet sist fredag var det “stinn brakke”, med en god miks av workshops, seminarer og utstillinger. Her møtes kunstnere, oppfinnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere for å vise frem det de lager og få inspirasjon.

Festivalen retter seg i stor grad mot ungdom, med ulike workshops. En av målsettingene med festivalen er å motivere ungdom til å bli skapere, ikke bare forbrukere. Det klarer denne festivalen til fulle, med workshops som Modellering og 3D-printing, Vinylskjæring, Design og bygg din egen lampe og Dronebyggerverksted, for å nevne noen.

Foredragene spente fra Knitting printer, crowdfunding og eksperimentell informatikk til Pancakebot og – ikke minst – En annerledes skaperberetning av Jon Haavi, prosjektleder ved Teknisk museum, som arrangerer festivalen sammen med Norway Makers og Deichmanske bibliotek. Mer enn 50 utstillere deltok, inkludert ulike startups og kreative som ønsket å vise frem det de lager. Ikke minst deltok mange såkalte makerspacers, konsepter som tilbyr verkstedarealer og arbeidsplasser for kreative utøvere.

Publisert av: 

Del artikkelen


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: