3D-print i skapende prosesser

Oslo Skaperfestival bekreftet utviklingen med at 3D-printing benyttes innenfor et stort spekter av skapende prosesser. Her var 3D-modellering og 3D-printing viktige ingredienser på en rekke workshops og utstillinger, innenfor alt fra elektronikk til mekanikk. Oslo Skaperfestival er møtested for teknologi, kunst og vitenskap, og arrangeres på hovedbiblioteket i Oslo. Da 3dpnorge besøkte arrangementet sist fredag var det “stinn brakke”, med en god miks av workshops, seminarer og utstillinger. Her møtes kunstnere, oppfinnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere for å vise frem det de lager og få inspirasjon.

Festivalen retter seg i stor grad mot ungdom, med ulike workshops. En av målsettingene med festivalen er å motivere ungdom til å bli skapere, ikke bare forbrukere. Det klarer denne festivalen til fulle, med workshops som Modellering og 3D-printing, Vinylskjæring, Design og bygg din egen lampe og Dronebyggerverksted, for å nevne noen.

Foredragene spente fra Knitting printer, crowdfunding og eksperimentell informatikk til Pancakebot og – ikke minst – En annerledes skaperberetning av Jon Haavi, prosjektleder ved Teknisk museum, som arrangerer festivalen sammen med Norway Makers og Deichmanske bibliotek. Mer enn 50 utstillere deltok, inkludert ulike startups og kreative som ønsket å vise frem det de lager. Ikke minst deltok mange såkalte makerspacers, konsepter som tilbyr verkstedarealer og arbeidsplasser for kreative utøvere.

Publisert av: 

Del artikkelen


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: