Desktop Metal lanseres i Norden på AM-Dagen

Det offisielle startskuddet for det hypede metallprinterselskapet Desktop Metals inntog i Norden blir på årets AM-Dagen den 7. desember i Stockholm. Selskapet kommer til å presentere sine to løsninger som har fått stor oppmerksomhet den siste tiden.

Av alla oppkomlinger i metallverden så er det Desktop Metal som har kommet lengst i utviklingsarbeidet. Selskapet har de siste årene arbeidet hardt med å utvikle to nye metallteknikker – en desktop-modell for prototyper og mindre komponenter, og en for rendyrket produksjon.

Prislappen på disse løsningene er utover de innovative teknikkene det som har ført til mange hevede øyenbryn. Vi snakker om en potensiell utfordrer til de etablerte metall-aktørene. Det mindre systemet, DM Studio starter på en halv million kroner. Maskinen bygger på Desktop Metals egenutviklede produksjonsteknikk Bound Metal Deposition, BMD, som benytter filament med metallpartikler. Selve ”grønnkroppen” skal deretter inn i en sintringsovn som brenner bort binderen. Densiteten på den ferdige komponenten ligger på 96-99,8 prosent, mener Desktop Metal. Støttematerialet skal man kunne løsne manuelt og 3d-printeren skal ha støtte for en rekke forskjellige legeringer. Byggevolum ligger på 300 x 200 x 200 millimeter.

Den stora produksjonsprinteren heter DM Production. Teknikken kalles Single Pass Jetting, SPJ, og skal ifølge selskapet være adskillig raskere enn andre laserbaserte løsninger. SPJ innebærer at et lag ferdigstilles i en kjøring med et avansert printerhode. I en bevegelse, fra venstre til høyre, og fra høyre til venstre, fylles byggeplaten med et materiallag som siden jevnes ut med en valse. Deretter sprayes selektivt et lag på overflaten som skal bli komponenten. Her sprayes det også en antisintrings-væske som gjør at komponenten blir enklere å løsne fra intilliggende pulver. Til slutt tørkes laget med en IR-enhet. Alle funksjoner sitter altså i ett og samme printerhode.

Ferdigprintede komponenter skal siden sintres i en tilhørende sintringsovn. Varme kombinert med mikrobølger skal ifølge Desktop Metal speede opp denne prosessen. Production-systemet har et byggvolum på 330 x 330 x 330 millimeter og en produksjonshastighet på opp til 8200 kubikkcentimeter per time.

Fra starten av kommer Production-løsningen til å ha støtte for et trettitalls materialer, som Alloy Steel 4140 (Chrome Moly), C11000 Copper, Low expansion Kovar F-15, Super alloy Inconel 625, Stainless steel 316L (Austenitic) and 17-4 PH, H13 tool steel, Tungsten Heavy Alloy, Veloxint Tungsten Chromium, Cobalt Chrome F75, BASF Catamold og Titanium Ti64.

Mer informasjon om AM-Dagen 2017 finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: