Desktop Metal lanseres i Norden på AM-Dagen

Det offisielle startskuddet for det hypede metallprinterselskapet Desktop Metals inntog i Norden blir på årets AM-Dagen den 7. desember i Stockholm. Selskapet kommer til å presentere sine to løsninger som har fått stor oppmerksomhet den siste tiden.

Av alla oppkomlinger i metallverden så er det Desktop Metal som har kommet lengst i utviklingsarbeidet. Selskapet har de siste årene arbeidet hardt med å utvikle to nye metallteknikker – en desktop-modell for prototyper og mindre komponenter, og en for rendyrket produksjon.

Prislappen på disse løsningene er utover de innovative teknikkene det som har ført til mange hevede øyenbryn. Vi snakker om en potensiell utfordrer til de etablerte metall-aktørene. Det mindre systemet, DM Studio starter på en halv million kroner. Maskinen bygger på Desktop Metals egenutviklede produksjonsteknikk Bound Metal Deposition, BMD, som benytter filament med metallpartikler. Selve ”grønnkroppen” skal deretter inn i en sintringsovn som brenner bort binderen. Densiteten på den ferdige komponenten ligger på 96-99,8 prosent, mener Desktop Metal. Støttematerialet skal man kunne løsne manuelt og 3d-printeren skal ha støtte for en rekke forskjellige legeringer. Byggevolum ligger på 300 x 200 x 200 millimeter.

Den stora produksjonsprinteren heter DM Production. Teknikken kalles Single Pass Jetting, SPJ, og skal ifølge selskapet være adskillig raskere enn andre laserbaserte løsninger. SPJ innebærer at et lag ferdigstilles i en kjøring med et avansert printerhode. I en bevegelse, fra venstre til høyre, og fra høyre til venstre, fylles byggeplaten med et materiallag som siden jevnes ut med en valse. Deretter sprayes selektivt et lag på overflaten som skal bli komponenten. Her sprayes det også en antisintrings-væske som gjør at komponenten blir enklere å løsne fra intilliggende pulver. Til slutt tørkes laget med en IR-enhet. Alle funksjoner sitter altså i ett og samme printerhode.

Ferdigprintede komponenter skal siden sintres i en tilhørende sintringsovn. Varme kombinert med mikrobølger skal ifølge Desktop Metal speede opp denne prosessen. Production-systemet har et byggvolum på 330 x 330 x 330 millimeter og en produksjonshastighet på opp til 8200 kubikkcentimeter per time.

Fra starten av kommer Production-løsningen til å ha støtte for et trettitalls materialer, som Alloy Steel 4140 (Chrome Moly), C11000 Copper, Low expansion Kovar F-15, Super alloy Inconel 625, Stainless steel 316L (Austenitic) and 17-4 PH, H13 tool steel, Tungsten Heavy Alloy, Veloxint Tungsten Chromium, Cobalt Chrome F75, BASF Catamold og Titanium Ti64.

Mer informasjon om AM-Dagen 2017 finner du her

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: