Finsk forskning skal gi bedre metallpulver

Den finske forskningsorganisasjonen VTT Technical Research Centre i Tammerfors har utviklet en ny plasmateknikk for å utvikle metallpulver for additiv tilvirkning. Utstyret skal ifølge VTT gjøre det mulig å produsere raskere, smidigere og på et mer industrielt nivå.

Plasmateknikken er et ledd i VTTs pilotprosjekt med metallpulver i fokus. Med teknikken skal det være mulig å styre egenskaper og optimere materiale for nettopp additiv tilvirkning.

En av de applikasjonene som man har kommet lengst med er en komposit med metall og keramer, som også er et voksende område i den additive verden.

– Vi har hele produksjonskjeden i vårt pilotanlegg, fra råmateriale til tester av ferdig metallpulver, sier Tomi Lindroos, forskningsleder hos VTT. Vi tilbyr dermed en enkel måte å teste ut idéer på og få frem forskningsresultater som raskt kan omsettes i industrielle tilpasninger.

Noen av de industriene som VTT fokuserer på med materialforskningen er energi, maskinproduksjon samt forskning og akademia.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: