Fire lasere i oppgradert Renishaw-løsning

Renishaw RenAM 500M får en storebror med fire laserkilder.

Renishaw RenAM 500Q er navnet på Renishaws siste 3d-printer, som skal premierevises på Formnext i Frankfurt neste måned. Produktiviteten står i sentrum og printeren er utstyrt med fire laserenheter.

Det har nå gått et par år siden Renishaw slapp sin storebror til 250-modellen – RenAM 500M. Nå kommer oppgraderingen i form av fire ganger så mange laserkilder, hvilket skal gi firedoblet hastighet, mener selskapet.

Besøker du Renishaws stand på Formnext får du også se selskapets verktøy for prosessovervåking, InfiniAM Central og InfiniAm Spectral. Disse samler inn og analyserer data fra sensorer i utstyret, noe som skal bidra til forbedret produktivitet og lavere feilmarginer. Central og Spectral henter data fra et multispektralkamera montert i byggekammeret, som blant annet avleser lasereffekt og smeltepool.

Blant nyhetene finner du også High Temperature Build Volume, en teknikk som skal gjøre det mulig å produsere mer robuste komponenter av materialer som foreløpig ikke kan printes i uten stor risiko for termisk stress.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: