Platonics Ark – ny 3d-printer for arkitekter

3d-printeren Platonics Ark fra finske Platonics er spesifikt utviklet for arkitektenes behov for skisser og modeller. Printeren er utviklet i samarbeid med arkitektkontor.

Noen av målene for utviklingsarbeidet har vært betjening, smart programvare, smidig materialhåndtering og korte ledetider. Også vedlikeholdet er for en stor det automatisert.

– Vi vil ikke at arkitektene skal tilpasse seg 3d-printerteknikken, men at 3d-printerrteknikken skal tilpasses arkitektenes behov, sier Julio Tusanen, direktør og medgrunder hos Platonics. Vår oppdrag er å hjelpe arkitektene å forbedre designkommunikasjonen til forskjellige målgrupper ved hjelp av utprintede modeller.

Instillinger og filforberedelse har vært et hovedområde i utviklingen og ifølge Platonics er det bare fire trinn fra ferdig 3d-fil til print. Konverteringen av CAD-filer til printbare stl-filer er helt automatisert. Man skal kunne printe ut direkte fra programmer som Archicad, Revit, Rhino, Vectorworks og Sketchup.

Platonics Ark er et åpent system som takler en rekke forskjellige materialer som kan etterlikne tre, terrakotta, granitt, betong, kobber og bronse.

Mer informasjon på Platonics nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *